Triple-vinderen Morten Munkholm og debutanten Abdi Hakim Ulad tippes i front i det 19.000 mand store felt

De sidste tre års vinder af Eremitageløbet, Morten Munkholm, har et varmt bud på vinderen i Dyrehaven søndag: Abdi Hakim Ulad, lyder hans tip.

Den 22-årige somaliskfødte E-løbsdebutant fra Korsør Atletik & Motion kvitterer for mesterens favoritvurdering:

- Måske lurepasser Morten lidt. Men jeg vil slås alt, hvad jeg kan, for at vinde. Slår han mig, har jeg tabt til en bedre mand.

Adbi Hakim Ulad er det nye stjerneskud på den danske langdistancehimmel. Et talent med stort internationalt potentiale.

Han vandt i år bronze ved U23-Europamesterskaberne på 10.000 meter og er dansk mester på samme distance. I sommerens Etape Bornholm blev han samlet vinder foran Morten Munkholm, selv om den seks år ældre rival fra Aarhus 1900 vandt tre af de fem etaper.

Adbi Hakim Ulad kom til Danmark og Sandholmlejren fra Somalia som 11-årig sammen med sin moster, som han har boet hos, siden hans mor døde, da han var barn. Han tog HF-eksamen i Nyborg og bor i dag i Skælskør.

– Jeg var forleden i Dyrehaven for først gang. Det er en superrute, meget smuk. Den har en del bakker, men jeg elsker at løbe opad. Hellere opad end nedad, siger han leende.

– Skal jeg slå Morten, skal jeg rykke inden den sidste kilometer. Han kommer fra 1.500 meter og er en bedre sprinter end mig. Jeg løber for at vinde, men har ikke noget at tabe.

Triple-vinderen i nationalskoven, Morten Munkholm, ligger i tung grundtræning med 200-230 kilometer om ugen. Han har prioriteret cross-EM til december højt og starter først på kvalitets- og intervaltræningen efter E-løbet.

– Man kan ikke være i form hele året, og jeg ved ikke, hvor meget overskud jeg har, når vi kommer til den sidste bakke, siger han.

Morten Munkholm var i januar og marts på træningsophold i Etiopien og karakteriserer sin banesæson som ”udmærket”.

– Jeg ville godt have løbet stærkere på 5.000 meter end 13.41. Næste sæson er jeg skarpere, siger han optimistisk.

Morten Munkholm bor i Randers og overnatter ligesom tidligere på Hotel Fortunen, så han kun har et par meter til skoven.

Anna Holm Baumeister, Viking Rønne, den 25-årige løbende journalist, har to gange været runner-up i Dyrehaven, slået af en kenyaner og en nordmand.

– Jeg håber, at det snart er min tur. Det er et af de løb, jeg meget gerne vil vinde, siger hun.

Anna Holm Baumeister viste topform, da hun vandt Friløbet i 33.59, årets bedste danske tid på ti kilometer.

Familien fra Bornholm har otte af BTs sølvfade i samlingen. Annas far, Henrik Jørgensen, har vundet E-løbet fem gange, og moderen, Mette Holm Hansen, har tre sejre i det prestigefulde løb, som de danske topløbere hellere vil vinde end et dansk mesterskab.

To uger efter E-løbet løber Anna Holm Baumeister halvmaraton i Amsterdam for at kvalificere sig til VM 29. marts i København.

Præmierne i skoven overrækkes af BTs chefredaktør, Olav Skaaning Andersen.