Løbet, der startede motionslavinen, Eremitageløbet, fylder meget i flere tusinde menneskers liv.

Her er tre, for hvem E-dagen i Dyrehaven er noget helt specielt. Tre løbere, der alle er blevet kåret som ”Årets E-løber”.

Erik Trolle: Træet i skoven

Erik Trolle har sit faste bøgetræ i Dyrehaven, hvor han klæder om hvert år. I år er det 46. gang. Her møder han de samme gamle kendinge til en hyggelig snak før og efter løbet.

- Jeg nyder træningen flere gange om ugen, men E-løbet er det eneste løb om året, jeg stiller op i, siger han.

- Vi er meget privilegerede heroppe omkring Helsingør. Det er få steder i landet, man har så smukke omgivelser at træne i.

Den 69-årige tidligere pantefoged fra Hellebæk har i en menneskealder været den inspirerende træner for de kvindelige løbere i Helsingør Ski- og Orienteringsklub og blev i 1992 kåret som årets mandlige E-løber.

Thorkild Bo: Løb som livsstil

Thorkild Bo Nielsen, 64, har ikke svigtet træningen én eneste dag i 37 år. Sommer og vinter. I sol, regn eller sne. Hver dag er han stukket i løbeskoene og har løbet en tur.

Har han været forkølet eller haft influenza, har det været en kort tur. Men han har aldrig været så syg, at han ikke har kunnet løbe et par kilometer.

Den tidligere atletikformand fra Vejle tager i år turen til Dyrehaven for 40. gang. I 2007 blev han kåret som årets mandlige E-løber.

- Eremitageløbet skiller sig ud fra alle andre løb. Stemningen, ruten, naturen, traditionen, historien. Der er ikke noget, der slår Dyrehaven, siger han.

- Min nabo var med for første gang sidste år. Han blev vildt begejstret og skal selvfølgelig med igen.

Anne-Mette: Fødselsdagsløbet

Anne-Mette Lindgaard fyldte 40 år samme dag, E-løbet fejrede 40 års jubilæum i 2008.

Et lykkeligt sammentræf. Hun kunne ikke lade chancen gå fra sig til at løbe sit livs første Eremitageløb.

Det kommende E-løb falder også på hendes fødselsdag. Den 46. i rækken.

- Eremitageløbet åbnede en ny verden for mig, og løb er i dag min store passion, siger hun.

Anne-Mette Lindgaard har løbet en lang række ultra- og trailløb. Således har hun i et 24 timers-løb tilbagelagt 129 kilometer, og hun vandt i 2012 DM-sølv på 100 kilometer på Bornholm.

- De mest spændende løb er trail. Mit næste bliver Molsruten på 60 kilometer 27. september, siger hun.

Den superaktive mor til tre fra Køge blev efter sin E-løbsdebut kåret som årets kvindelige E-løber.

Sidste frist: 21. september

Eremitageløbet løbes søndag 5. oktober for 46 gang. Sidste frist for tilmelding er 21. september.

Har du et emne som årets mandlige eller kvindelige E-løber så mail til journalist Peter Fredberg, fred@bt.dk, senest 1. november. Årets E-løbere hædres med BT sølvfad og et kunstværk af grafikeren og maleren Gorm Eriksen.

BT bringer mandag 15. september et 12 siders tillæg om årets motionsfest i Dyrehaven.