Morten Munkholm har scoret hattrick i Eremitageløbet og deltager for første gang i BT Halvmarathon.
Morten Munkholm har scoret hattrick i Eremitageløbet og deltager for første gang i BT Halvmarathon. Foto: Bax Lindhardt

Tre år i træk har Morten Munkholm vundet Eremitageløbet, og Dyrehavens konge har nu sat sig et nyt mål. Han vil vinde SNIKs klassiker BT Halvmarathon søndag 21. april.

– Siden jeg for nogle år siden var i Lyngby og på Rundforbi Stadion for at heppe på nogle venner fra Randers, har det ligget i luften, at jeg ville løbe BT Halvmarathon på et eller andet tidspunkt, siger han.

– Jeg prøvede distancen i efteråret i DM (blev nr. 4, red.), men var ikke i form efter min skade. Jeg har trænet godt i flere måneder nu og går efter sejren i BT Halvmarathon.

Morten Munkholm fik sin 2012-sæson delvis smadret. Målet var at kvalificere sig til OL på 1.500 meter, men i januar rev han en sene i højre hæl delvis over og lå helt stille i tre måneder.

Hans store mål i 2013 er en toptid på 5.000 meter, men han tvivler på, at han kommer ned omkring VM-kravet på 13.20.00. Det er et pænt stykke under Dennis Jensens danske rekord på 13.25.39 fra 2000.

I januar var Aarhus 1900-løberen tre uger på træningsophold i Etiopien, og 26. marts rejser han igen tre uger til det østafrikanske land.

– Jeg satser på at komme hjem i topform til BT Halvmarathon, siger han i jagten på den attraktive førstepræmie på 15.000 kr.

I næste måned sigter han på tre titler: DM på den lange og den korte cross 2.-3. marts i Herning og DM på ti kilometer på landevej 24. marts i Aarhus.

Knap 9.000 løbere har allerede tilmeldt sig BT Halvmarathon. Tilmeldingen lukker ved løber nr. 10.000. Læs mere og tilmeld dig på www.bthalvmarathon.dk

SMS

Hitter på Facebook