Årets E-løbere: I har den rette E-løbsånd

Årets E-løbere, Henriette og John, hyldet på BT

Årets Eremitageløbere, Henriette Hesselholdt Larsen og John Vath Carlsen, blev hyldet på BT af chefredaktør Olav Skaaning Andersen med ordene:  - I har den rette E-løbsånd.

Henriette Hesselholdt Larsen, 36, socialrådgiver fra Dianalund, er et skoleeksempel på, hvad motion, kostomlægning og en god portion stædighed og vilje kan føre til.
På køleskabet har hun et billede hængende fra 2010, da hun var ved at træde bunden ud af badevægten. 135 kilo viste den.

 – Jeg var alt andet end stolt af min vægt og lagde min livsstil totalt om, siger hun.
Da hun i oktober debuterede i Dyrehaven, var vægten nede på 77 kilo.

– På min første træningstur kunne jeg kun løbe nogle få sekunder, så der er virkelig sket noget, siger hun.

– Jeg græd af både stolthed og smerte, da han løb i mål i Eremitageløbet. At blive kåret som årets E-løber er en ære, jeg aldrig havde drømt om.

John Vath Carlsen, 45, politibetjent fra Værløse, har været E-løber, siden han var elleve og deltog for 33. gang. Kun én gang har han svigtet folkefesten på grund af et ophold i USA.

Årets mandlige E-løber blev inspireret til at løbe af sin far, Ivan, der var mangeårig Eremitageløber og en af skovens hurtigste.

Selv om John Vath Carlsen på grund af en diskusprolaps i lænden ikke kunne løbe i år, ville han være med. Om han så skulle gå. Og de 13,3 kilometer blev gennemført i en time og 48 minutter.

– Eremitageløbet er noget helt specielt for mig, og jeg kan stadig ærgre mig over, at jeg ikke var smuttet hjem et par dage fra USA dengang. Det ville jeg nok have gjort i dag, siger han.

Olav Skaaning Andersen overrakte de to E-løbere BTs sølvfad, nytårschampagne og et kunstværk af maleren og grafikeren Gorm Eriksen.