Den 34. udgave af den nordsjællandske forårsklassiker afvikles søndag og er større end nogensinde.

Danmarks bedste gade- og landevejsløb går helt tilbage til 1980. Idémanden var Per Mortensen, SNIK Atletiks daværende formand og fadder til Strandvejsløbet og Griseløbet.

Løbet har gennem årene haft fem navne: Copenhagen Marathon, Copenhagen Nike Marathon, Copenhagen Nike Halvmarathon, Toms Halvmarathon og siden 1996 BT Halvmarathon.

De første tre år var det et helmaraton fra Fælledparken til Rundforbi Stadion i Nærum. Premieren i 1980 var også DM, og Jørn Lauenborg vandt i fornemme 2.13.44.

I 1983 løb man for første gang fra Lyngby Storcenter i Kongens Lyngby, og løbet blev udvidet med halvmaraton. I 1985 droppede man de 42,195 kilometer og koncentrerede sig om det halve.

I en lang årrække var BT Halvmarathon danske mesterskaber for både seniorer, ungseniorer og veteraner.

Per Mortensen var formand for løbsledelsen de første fem år og blev i 1985 afløst af Torben Steen Nielsen. Siden 2002 har Klaus Kristiansen været formand.

BT Halvmarathon bliver på søndag større end nogensinde med 10.000 tilmeldte løbere. Sidste år stoppede arrangørerne, SNIK, for tilmelding ved 8.000.

- Målet er at give løberne optimale betingelser og en totaloplevelse. I få løb oplever man en stemning og en atmosfære som i BT Halvmarathon både før, under og efter løbet, siger løbsleder Klaus Kristiansen.

Lyngby-Taarbæks borgmester, Søren P. Rasmussen, løber selv med, når han har sendt løberne af sted kl. 11.00.

Efter en rundtur i Kongens Lyngby kommer løberne ud omkring Virum og Sorgenfri, inden det går tilbage til Lyngby og videre nordpå gennem Mølleådalen til målet på Rundforbi Stadion i Nærum. En naturskøn, varieret og hurtig rute. Mange løbere har deres personlige rekorder fra BT Halvmarathon.

Læs mere om søndagens forårsfest på bthalvmarathon.dk.