Modebranchens hotte herremodel er en kvinde

- Det er det ultimative had til kvinder, at skabe en halvt-mand, halvt-kvinde skabning, fordi piger ikke er gode nok til jobbet. De er alt for, lad os indse det drenge - kvindelige. Selv når de er døden nær af sult, lød det harmdirrende fra Daily Mail journalisten Amanda Platell, da hun fik øje på den androgyne skønhed, Andrej Pejic, på catwalken i 2011.

Androgynitet, cross-dressing og flydende kønskoder har været 'costume de riguer' i mode- og underholdningsindustrien til alle tider. Salige William Shakespeare klædte mænd ud som kvinder i sine teaterstykker (fordi kvinder i den elizabethanske æra ikke måtte beskæftige sig med noget så løssluppent som teater...). Celluloid-legenderne Marlene Dietrich og Katharine Hepburn sværmede for 'garconne'-stilen, frem for den over-glamourøse og pudrede 'spændetrøje', som deres samtid dikterede.

Én ting er dog at skifte 'ham' for kunsten, en anden er at indtage mændenes domæne helt og holdent.
Det er bl.a sket for den nye herremodel - Casey Legler - som er en kvinde. Franskmanden (m/k) Legler er den eneste kvindelige model, der udelukkende arbejder som herremodel.

ldkdl
(Photo: )

Legler er tilknyttet Ford Models og scorede sin første fotomodel-tjans i sommer, da hun (på et afbud) deltog i fotografen, Cass Birds, photo-shoot for modemagasinet Muse. Billederne blev vist til Ford Models, og dagen efter blev Legler booket af bureauet. I modelbureauets herre-stald, forstås.

- Dette er et unikt lille øjeblik, som moden får til at ske, siger Legler til Time Magazine, som har interviewet fænomenet, der allerede 'legede' med kønskoderne, da hun som 18-årig konkurrencesvømmer deltog ved OL i Atlanta, og barberede sit hår af for at forbedre svømmetiden.

lldlldl
(Photo: )

Udover at se knivskarp ud i et suit imens hun babber på en cigar, arbejder Legler også som kunstner. Det maskuline snit tiltaler den overtatoverede supermodel, der dog også ser kvindemode, som en faglig udfordring:

- Jeg mener, enhver skal bare se på mig i to sekunder for at se, at det (herremoden, red.) ikke er så kompliceret. Jeg tror at det område, som til tider kan føles besværligt er, at jeg også ser fantastisk ud i en kjole, du ved, jeg har lært af de bedste 'queens', hvordan man rocker et par hæle...og jeg tror at det er der, at det bliver spændende.

Se Casey Leglers modelmappe inde på: www.fordmodels.com

Læs også:

Lige nu på BT PLUS

Mode og skønhed
Effektivt 14 dages video trænings- program

Effektivt 14 dages video trænings- program

07/08
Mode og skønhed
Kom i form på hjul - på 8 uger

Kom i form på hjul - på 8 uger

29/04
Mode og skønhed
2,5 pct: Historisk lån på gaden

2,5 pct: Historisk lån på gaden

26/08
Mode og skønhed
Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

Slankehit: Få hurtige resultater med simple fastekure

15/08