Et opgør med overflod - Daisy, Helle og Margrethe til nytårstaffel i genbrug

- Nullernes overflod kommer ikke igen. Vi skal være klar til en ny tid med krav om forandring, sagde Helle Thorning-Schmidt i sin nytårstale til folket i går.

Statsministerens tale, der bl.a er blevet kritiseret af Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, for at mangle 'markante budskaber og konkrete løsningsforslag', kredsede i store træk om den økonomiske krises fatale konsekvenser for folkesjælen - 'en del er bekymrede for, hvad der venter forude' og 'utryghed får os til at holde på pengene'.

At holde på pengene er dog ingenlunde forbeholdt almindelige dødelige, for at dømme ud fra statsministerens mundering ved nytårstaflet på Amalienborg i aftes, er smalhals og genbrug 'det nye sort'.

I et subtilt opgør med nullernes dekadence var Helle Thorning-Schmidt, dronning Margrethe og Margrethe Vestager således alle trukket i genbrug. Og appellerede via deres modevalg til det mådehold, som tidsånden fordrer.

dkdkenn13
Foto: Thomas Lekfeldt

kdkdemm
Foto: Jeppe Michael Jensen

Helle Thorning-Schmidt var iført samme blå gallakjole ved nytårstaflet (øverste foto), som statsministeren havde på ved gallataffel på Christiansborg Slot d. 15. januar 2012 (nederste foto).

dkllem
Foto: Thomas Lekfeldt

jfkfkl13
Foto: Jeppe Michael Jensen

Der blev ikke ødslet med husholdningspengene hos økonomiminister, Margrethe Vestager, der var iført samme kjole fra Wichmann, som hun havde på til gallataffel i 2012.

mdldlmw
Foto: Keld Navntoft

hfjjn
Foto: Jeppe Michael Jensen

- Der er en tendens i tiden til at tegne et billede af det perfekte liv med ægtefælle, børn, et inspirerende arbejde, spændende fritidsinteresser, et ungdommeligt udseende uanset alder. Hvem kan leve op til det alt sammen? Hvorfor skal vi dog det? Vi møder jo alle sammen modgang før eller siden. Vi knækker halsen på de kriser, der kan ramme os, hvis kun det perfekte ­ og overfladiske ­ liv er godt nok!, sagde dronningen bl.a i sin nytårstale. I går var dronningen iført samme kongeblå robe, som hun havde på ved gallataffel i januar 2012.