Mylius utilfreds: For mange udlændinge i Grand Prix'et

'Der er ikke meget landsholdsstemning over det,' kritiserer Jørgen de Mylius efter præsentationen af de 10 kunstnere

En svensker, en englænder og en amerikaner.

Der lyder som indledningen til en halvdårlig vittighed. Men i stedet er det tre af de deltagere, der 26. februar stiller op ved det danske Melodi Grand Prix 2011.

Se billederne: Her er de 10 MGP-deltagere

Og som hver især skal kæmpe om æren og repræsentere de røde/hvide farver ved det internationale grand prix til maj.

- Personligt synes jeg, at det skaber lidt forvirring, lyder det fra grand prix-veteran Jørgen de Mylius, der ikke er imponeret over det hold, som DR i går kunne vise frem.

Blandt de ti sange er tre af kunstnerne fra udlandet. Ligesom flere af tekstforfatterne og komponisterne hovedsageligt er fra Sverige. Og det ødelægger grand prix-stemningen, mener Jørgen de Mylius.

Alle ligner hinanden

- Der er ikke så meget landsholdsstemning over det på den måde. Alle lande kommer i stedet for til at ligne hinanden, siger han.

Blandt de udenlandske deltagere er Justin Hopkins, der er bosat i Los Angeles, og engelske Lee Hutton. Ingen af dem har en større tilknytning til Danmark. Det har svenske Jenny Berggren, der i 1990erne slog igennem med Ace of Base, til gengæld.

Bandet var signet hos et dansk pladeselskab, og deres debutalbum solgte mere end 23 mio. eksemplarer.

Se billederne: Her er de 10 MGP-deltagere

Jenny Berggren har tidligere stillet op i det svenske Melodi Grand Prix. Men uden held. Og nu prøver hun så lykken i det danske. Det samme gør syv svenske komponister og tekstforfattere.

- Det er lige før, det bliver det svenske melodi grand prix, siger Liza Petersen fra grand prix-klubben.

- Og hvis man skal være lidt patriotisk, så synes jeg, at det er synd, at der er så mange udlændinge med. Så er det ikke længere en konkurrence om, hvad hvert land kan. I stedet er det en konkurrence for tekstforfattere, siger hun.

Det er underholdningschef i DR, Jan Lagermand Lundme, helt uenig i. Han mener, at det handler om at finde de bedste sange. Desuden er reglerne, at alle sange skal have et dansk islæt. Derfor kan der ikke både være en udenlandsk sanger og en udenlandsk komponist.

Dansk Melodi Grand Prix afholdes 26. februar. Eurovison afholdes i maj i Düsseldorf.

Din kommentar

Kommentarer

Fra amatør til stjerne

Skrevet af Baltazar, Lørdag den 5. februar 2011, 09:56

I sin tid var grandprix noget man forbandt med med nye kunstnere der skulle prøve kræfter og se hvem der var bedst for derefter at komme frem i lyset.
Senere blev det en konkurrence mellem professionelle som Heick og andre om hvem der skrev den bedste tekst. Heick var næsten sikker på at vinde for han har prøvet at have 7 tekster med i samme grandprix med ti deltagere. Nu er vi gået over til at bruge udenlandske musikere hvoraf flere også er topprofessionelle.
Hvor er grandprix ånden henne?
Jeg synes det er falliterklæring at grandprix'et på den måde er blevet ødelagt. Ikke bare i Danmark men i hele verden. Der er masser af nye musikere som gerne vil prøve kræfter og som har gjort det i netop grandprix men de kan efterhånden ikke komme til for de professionelle, men det er vel også derfor vi har fået alle disse talentshows vi har.
Lad grandprix komme tilbage til det, som det engang var.

Mylle har ret

Skrevet af Mathias Sonne, Fredag den 4. februar 2011, 20:56

Mylle har fuldstændig ret i kritikken. En udlænding er også en for mange. Hvis Danmark skal være med i Melodi Grand Prix, så skal deltagerne være danske. Det er det danske vi ønsker at heppe på og ikke en svensker som tilfældigvis er deltager fordi han/hun har vundet i Danmark.

Vi vil ha´ et Dansk Melodi Grand Prix

Skrevet af Niclas Steffensen, Fredag den 4. februar 2011, 20:49

Det danske Melodi Grand Prix skal være med danske solister.
Det skal være danskere der repræsenterer Danmark i det internationale Grand Prix. Hvem har lyst til at sidde foran TVét og holde med en svensker..?

Placebo

Skrevet af Henrik Eismark, Fredag den 4. februar 2011, 19:10

Når også de byfodboldhold som tidligere udgjorde blomsten af det lokale opland, er sammensat at lejesvende fra nær og især fjern, mister det hele jo sine rødder og eksistensberettigelse.

Hvorlænge dette ubæredygtige placebo kan køre uden tilskud fra de få arbejderes arbejdsskatter (1 uge mere) er uvist og det er ikke spor overraskende at fænomenet breder sig.

Fis i en hornlygte

Skrevet af Bent Warburg, Fredag den 4. februar 2011, 18:40

Én ting er det meget lave kunstneriske niveau på Dansk Melodi Grand Prix, men der har jo ikke været meget dansk over musikken i mange år. Dermed har DR blot reduceret hændelsen til fis i en hornlygte: Kunne vi ikke få Blackmann til at tale et alvorsord med de drengerøve der kører DR?

De har ret!

Skrevet af Mark Hildebrandt, Fredag den 4. februar 2011, 18:16

ingen tvivl om at Mylle og Liza P har ret. Jeg er 100 % enig! Punktum!

Kom videre Jørgen

Skrevet af Morten, Fredag den 4. februar 2011, 17:42

Vågn op Jørgen Vi skriver 2011 og lever i et samfund, hvor vi er kommet lidt videre end Tommy Steele. Tingene udvikler sig....Til det bedre !

Lav mål Grand Prix

Skrevet af Mads Larsen, Fredag den 4. februar 2011, 17:31

"Mylle" har fuldstændig ret. Melodi Grand Prix er blevet reduceret til nothing - præcis i takt med vore kære "kulturberigere" er kommet ind i landet. Det hele hænger sammen. "Landskamp-stemning" får vi aldrig, aldrig mere. Det er jo klart, vi er jo ikke "danskere" - mere.

hold nu op med

Skrevet af Morten, Fredag den 4. februar 2011, 18:30

den fuldstændigt fortærskede sammenligning. Vågn nu op og lad være med at klynke og råbe kulturberiger hver gang du ikke må få slik for din mor.

Hykleri

Skrevet af John Jørgensen, Fredag den 4. februar 2011, 17:08

Vi vil gerne sole os når danske sangere, komponister og tekstforfattere har succes med Melodi Grand Prix i andre lande. Havde en dansker ikke aktie i sidste års tyske vinder?

umulius bør skrottes

Skrevet af buster, Fredag den 4. februar 2011, 17:08

Han er den største klovn, han kan kun bruges til at gentage sig selv selv hele tiden det er skandaløst at han kan få lov til at sende i dansk radio han burde fjernes med det samme.

Hr.Mylius hvorfor har DR ikke forlængst udskiftet dig?

Skrevet af Kirsten K, Onsdag den 23. februar 2011, 11:24

Lyt til Mylius pogrammer om natten Ja, de er ikke bedre i dagtimerne, men er DR bange for måske at lytterene måske kunne få lyst til at høre anden "musik" end fra 60.erne og lidt fra 70.erne FORNY JER dog - der findes andet dansk "POP" end fra dengang Mylius var ung - ellers vil jeg tro de fleste har det totalt outdatedet MUZAK på cd o.s.v...eller er der en speicial aftale med den evigt gentagende af sig selv selvsmagende "overdommer"???

Du lige så

Skrevet af Baltazar, Lørdag den 5. februar 2011, 09:50

Har du lyttet til dig selv?
Jeg tror næppe du finder en mand der ved mere om musik i Danmark end Mylle. Hvis du ikke har noget til overs for ham så hold din mening for dig selv. Mylle er én af de største indenfor musikbranchen i Danmark.
Manden ved sgu om nogen hvad han taler om.

Utroligt .... kan du mon høre dig selv?

Skrevet af Kirsten K, Onsdag den 23. februar 2011, 11:44

Hr. Jørgen Mylius er en af de største floskler der nogensinde har siddet i DR han har nu gentaget sig selv udi DET du kalder musik i ca. 50 år, og det er hverken hans "såkaldte viden" om MUZAK eller navne eller årstal han slynger omkring sig med, der gør ham til andet en en selvoptaget ordinær pladevender, men alene af den grund DR ikke tør røre ham, af den simple årsag: "der skal være noget for os alle" Hallejuha.... Han = Mylius har jo ågså det der kaldes opslagsværker inden for rækkevide, så selv du kunne lave det han gør som du synes er så STORT !!!

Det mest latterlige MGP

Skrevet af polysl, Søndag den 27. februar 2011, 11:29

Enig med mylle, det her er sgu da det mest tæerkrummende latterlige ikke danske udsendelse som er vist på tv.

Kald det da for fanden EU Grandprix så er man nærmere sandheden og ikke det her med over 30 % fra udlandet og over 70% af teksterne fra udlandet.

Er der virkelig så mange talentløse danskere at man er nød til at importere kunstnere og tekster fra udlandet? Det må da kaldes en mega fallit erklæring....