KØB PLUS!

Jublende venner

De mødte hinanden på Vostrup efterskole i Vestjylland for knap seks år siden. Og i aften vandt de så det danske melodi grand prix.

Bandet A Friend In London løb nemlig med sejrstrofæet i Ballerup Super Arena og skal dermed repræsentere de røde/hvide farver ved det internationale show i Düsseldorft til maj.

De fire fyre har længe drømt om at slå igennem i Danmark. Indtil videre har de haft størst held i Canada, hvor de i 2008 vandt en talentkonkurrence. Faktisk har de så stor succes, at de om tre dage til Canada, hvor de skal på turné. Og herefter vender de igen tilbage til Danmark for at gøre sig klar til Eurovision, også kendt som det internationale melodi grand prix, der afholdes til maj.

A Friend In London kæmpede i aften mod ni andre sange. Og aftenens show var en lang affære. Først blev fire sange sendt videre til to semifinaler af sms-stemmer og en fagjury bestående af pianist og komponist Bent Fabricius-Bjerre, DJ og radiovært Le Gammeltoft, musikerne Erann DD og Karen Rosenberg samt komponisten Martin Brygmann. Og her var det tydeligt, at A Friend In London var storfavoritter.

- Fantastisk melodi, der går rent ind, lød det fra Erann DD, og også Bent Fabricius-Bjerre var begejstret:
- Det er den sang, der har bedst chancer ved det internationale melodi grand prix.

MGP-stjerner på druk inden braget

I anden runde var det udelukkende op til seerne, og de valgte at sende showets yngste deltagere Anne Noa og de fire fyre fra A Friend In London videre til finalen. Og herefter måtte de to finalister endnu engang på scenen og synge, og endnu en sms-afstemning blev sat i gang. Og så kunne årets vinder i dansk melodi grand prix 2011 endelig kåres.

Efter kameraerne var slukket fortsatte festen i Ballerup Super Arena. Den ene ende af salen blev omdannet til efterfest, mens publikum langsomt forsvandt ud af arenaen. Festen bød på fri bar, mens P3-vært Henrik Milling var dj. Og både aftenens vinder og Chanée og N’evergreeen, der repræsenterede Danmark i Oslo sidste år, optrådte for gæsterne.

Kan MGP-vindersangen "New Tomorrow" gå hele vejen ved det internationale melodi grand prix?

Er du enig med Bent Fabricius Bjerre, når han siger, at det var den sang med bedst international chance?

Hvad synes du generelt om showet – hvad var højdepunktet?

Deltag i debatten herunder

Din kommentar

Kommentarer

Plagiat

Skrevet af Beate, Torsdag den 3. marts 2011, 23:37

Altså, helt ærlig, PLAGIAT burde være forbudt ved Melodi Grand Prix, taget væk fra A Friend In London og sejren tilskrevet Anne Noa's sang som var meget mere original og "med ren mel i posen" i forhold til 'New Tomorrow' som er i omløb med 3-4 andre verdens lignende sange. Men det var også allerede på forhånd et tegn fra juryen, hvad de vil stemme på, og så blev det sådan. Jeg tror ikke en pind mere på tlf afstemningen.

Hvis det er på den måde, at MGP skal fremover foregår, så kan det også være ligegyldigt hvem der skriver, komponerer og synger.

Ikke en chance

Skrevet af Brian S., Torsdag den 3. marts 2011, 23:12

Tror virkelig ikke vi får nogle points, for denne melodi. Syntes helt og holdent at det var noget bras, på alle tænkelige måder. Det var næsten alle sangene egentlig. Det bliver værre og værre for hvert år, kun meget få sange er værd at lytte på.

Men "New Tomorrow"... nope...

Men som sagt, og musik en smags sag...

Loch Lomond

Skrevet af Pia Jensen, Tirsdag den 1. marts 2011, 06:47

Fin genskrivning af Loch Lomond, som jeg altid har holdt meget af. Held og lykke.

En smuk fredssang

Skrevet af Morgan, Mandag den 28. februar 2011, 21:57

"New tomorrow" er en fantastisk smuk freds sang lige i tidens ånd. Den afspejler det der sker i rundt om i verdenen lig her og nu.

Det er de unge der skal løfte deres stemmer og skabe en ny verden af fred. Bedre kan det næppe siges!

Det er en international vindersang!!!

Næppe

Skrevet af Beate, Fredag den 4. marts 2011, 12:04

jeg tror, du bliver skuffet. Jeg er bange for, at nemlig med den sang (som er plagiat) Danmark taber.
Men, lad os nu se :)

Vi vil have danske sange skrevet af danske sangskrivere

Skrevet af k b j, Mandag den 28. februar 2011, 18:19

Jeg syntes, at danske grand Prix sange skal være skrevet af danske sangskrivere og ikke af svenske.............

Den forkerte sang

Skrevet af Tove Rasmussen, Mandag den 28. februar 2011, 03:21

Der havde været større chanser for at vinde hvis sang nr, 1 havde vundet Nu tror jeg ikke der er
mulighed for at vinde MGP.

Melodigramprix 2011

Skrevet af Ib Hansen, Søndag den 27. februar 2011, 23:13

Melodigramprix 2011 er det værste jeg har hørt, elendig musik, som ikke har noget med melodigranprix at gøre. Elendige microfoner, man kan ikke høre hvad der synges. Og så var afstemningen i gamle dage den halve fest, drop alt det sms pjank og lad afstemningen være åben igen fra landsdel til landsdel.

ikke original

Skrevet af som hansen, Søndag den 27. februar 2011, 22:37

Sang var uoriginal..