Her er eksperternes dom: Sådan klarer værterne jobbet - Melodi Grand Prix | www.bt.dk

Her er eksperternes dom: Sådan klarer værterne jobbet

’Elegance’, ’charmør’ og ’perfekt’ er nogle af ordene om værterne før finalen. Læs eksperternes dom.

- Jeg har sjældent set et værtspar, der kunne dræbe et publikum så hurtigt.

Så kontant lød det i 2001, da BBCs legendariske radio- og tv-vært Terry Wogan kommenterede Det Internationale Melodi Grand Prix fra Parken i København. Han talte selvfølgelig om Natasja Crone og Søren Pilmark.

Læste manuskriptet op på vers

Det danske værtspar, der igennem det fire timer lange show læste manuskriptet op på vers, og fik så meget kritik både herhjemme og i udlandet, at det efterfølgende var nærmest flovt at kalde sig dansk. Faktisk var deres præstation så tåkrummende, at selvsamme Terry Wogan døbte dem ’Dr. Død og Tandfeen’.

I år har Danmarks Radio valgt værtstrioen Lise Rønne, Nikolaj Koppel og Pilou Asbæk til at lede slagets gang fra B&W Hallerne i København. Men hvordan klarer de tre værter sig indtil videre i verdens største underholdningsprogram, der i denne uge samler omkring 180 mio. tv-seere i hele Europa og Australien?

BT har bedt BTs modeekspert Katja Salomonsen vurdere værternes stil, mens sprogforsker Michael Eistrup vurderer deres retorik. Og formand i Den Danske Grand Prix Fanklub, Johann Sørensen har taget et kig på værternes grandprix-tække.

9. maj 2014
1 / 4
Fotograf: Nikolai Linares