Basim og ‘Cliche Love Song’ skal optræde som sang nummer 23 til Det Internationale Melodi Grand Prix i B&W-hallerne til maj.

Det blev afgjort ved lodtrækning i dag kl. 14.15 i forbindelse med Eurovisions såkaldte Head of Delegations-møde i København.

Basims startnummer til Eurovision Song Contest har været ventet med spænding, for det er bestemt ikke lige meget, hvornår på aftenen en sang bliver sunget, når man ser på chancerne for at vinde Melodi Grand Prixet.

Tv-seerne skal nemlig høre hele 26 sange til finalen- og de 10 første er glemt af de fleste, når stemmerne sendes ind efter sang nummer 26.

Siden år 2000 er det kun sket to gange, at et land fra første halvdel af finalen har vundet. 11 ud af 13 gange er det altså en sang fra finalens anden halvdel, der er løbet med sejren.

BTs Melodi Grand Prix-ekspert Steffen Dam siger da også, at Basim ikke kunne have ønsket sig et bedre nummer:

- Han har fået et rigtigt godt udgangspukt. Nummer 23 er et virkeligt godt startnummer. De bedste startnumre er 22-25. Så han kan ikke ønske sig det bedre, siger Steffen Dam.

Statistikken viser, at de sange, der ligger i den sidste halvdel af showet, klarer sig bedst.

- Top fire sidste år var alle sange, der blev opført blandt sidste ni sange i showet. Faktisk var seks af de syv sange, der løb med 1.-7.-pladsen blandt de ni sidste sange. Kun Rusland var ikke blandt de ni sidste sange, men blev opført som nummer 10, siger Steffen Dam.

Han mener også, det skyldes, at man har en tendens til bedre at kunne huske de sidste sange.  

Selvom der er færre sange til det danske Melodi Grand Prix, så er det den samme tendens man ser her:

- I det danske Melodi Grand Prix er sang nummer 10 endt i top tre i 17 år i træk, siger Steffen Dam.

Der er dog en anden statistik, der taler imod at Basim vinder den 10. maj. Man skal nemlig helt tilbage til 1994 for at finde et land, der har vundet det Internationale Melodi Grand Prix to år i træk.

- Irland vandt i 1992, 1993 og i 1994. Men det er ikke set siden, at et land har vundet bare to år i træk. Og inden Irland skal vi helt tilbage til 1979 for at finde et land, der vandt to år i træk, det var da Israel vandt.

Sidst Danmark afholdt finalen i Eurovision Song Contest i 2001, var det danske bidrag Rollo & King den sidste sang ud af de dengang 23 sange. Og det var faktisk tæt på dansk triumf: Rollo & King endte på en andenplads. 

Da Danmark er vært for Melodi Grand Prix, slipper Basim for at skulle gennem en semifinale. Han er automatisk sikret en plads i finalen, der finder sted på Refshaleøen i København 10. maj.

Semifinalerne finder sted 6. og 8. maj.