En vintjener afslører, hvorfor du altid skal bestille den billigste vin på restaurantens menukort.

Mark Oldman, der er uddannet sommelier, ved godt, at dine øjne straks leder efter den billigste vin på menukortet, når du er ude og spise.

Oldman ved også, at de fleste af os alligevel vælger at kigge et par centimeter længere op af vinkortet, for så at bestille den næst- eller tredjebilligeste vin, og på den måde ikke virke nærige. Det skriver The Independent.

Hvad Mark Oldman også ved, er, at du ligeså godt kan bestille den billigste flaske vin på kortet.

Ifølge Oldman er årsagen, at restauranternes vinansvarlige har regnet dig ud. De ved godt, at den det er næst- eller tredjebilligste vin, der sælges hurtigst ud.

- Han (den vinansvarlige red.) har måske lagt en vin, der er for mange af, på den position på listen. Eller endnu værre, så har han måske pustet prisen i vejret på vinen, mere end på den andre, hvorfor det potentielt er den dårligste handel, du kan gøre, forklarer Oldman ifølge The Independent.

Derfor anbefaler Oldman, at man skal købe den billigste vin på kortet.

- Du gør en bedre handel, hvis du køber den billigste vin, som restaurantgæster ofte ikke bestiller, fordi det er pinligt. Derfor får du mere for pengene, siger Oldman.

Det er dog ikke alle steder, at dette trick virker, fortsætter Oldman.

- Gør det på en restaurant, der går op i sine vine. Hvor selv de billigere vine er af relativ høj kvalitet, afslutter han.