Piemonte-regionen er kendt for sine kulinariske specialiteter – bl.a. trøfler. Men også for sit store, spændende udvalg af vine, som BTs vinekspert Tim Vollerslev anmelder i denne uge.

Piemonte-regionen ligger ved foden af Alperne i det nordlige Italien.

Området er kendt for sine kulinariske specialiteter – bl.a. trøfler. Men også for sit store, spændende udvalg af vine, som spænder lige fra de sødlige, mousserende Asti Spumante til store, kraftige røde vine på nebbiolo-druen.

Barolo kaldes ofte kongevinen, mens Barbaresco, som ofte er lidt blidere, kaldes dronningen.

Men foruden nebbiolo domineres Piemonte også af en tredje rødvinsdrue, barbera, som det fremgår af denne uges anbefalinger, der i øvrigt omfatter to gode hvidvine.

Nogle af de bedste vine af barbera-druen er Barbera d’Asti og Barbera d’Alba – druer høstet på markerne omkring de to byer.

De er knap så kraftige som vine af nebbiolo-druen og med mindre indhold af tanniner (garvesyre), men det er friske rødvine, som ofte passer fint til mindre kraftige retter.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.


Piemonte-regionen ligger ved foden af Alperne i det nordlige Italien.

Området er kendt for sine kulinariske specialiteter – bl.a. trøfler. Men også for sit store, spændende udvalg af vine, som spænder lige fra de sødlige, mousserende Asti Spumante til store, kraftige røde vine på nebbiolo-druen.

Barolo kaldes ofte kongevinen, mens Barbaresco, som ofte er lidt blidere, kaldes dronningen.

Men foruden nebbiolo domineres Piemonte også af en tredje rødvinsdrue, barbera, som det fremgår af denne uges anbefalinger, der i øvrigt omfatter to gode hvidvine.

Nogle af de bedste vine af barbera-druen er Barbera d’Asti og Barbera d’Alba – druer høstet på markerne omkring de to byer.

De er knap så kraftige som vine af nebbiolo-druen og med mindre indhold af tanniner (garvesyre), men det er friske rødvine, som ofte passer fint til mindre kraftige retter.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.