Når vi taler om italienske vine, er det ofte de kendte norditalienske som f.eks. barolo og amarone, det handler om.

Men også i andre dele af støvlelandet bliver der i dag fremstillet fremragende vine.

BTs vinekspert

Tim Vollerslev

Drikkevare-rådgiver og chief-sommelier, vicepræsident og medstifter af Dansk Sommelier Forening.

Jury-medlem i 20 år ved alle europa- samt verdensmesterskaber for sommeliers/vintjenere.

F.eks. i det sydlige Italien, hvor man i de senere år har fået meget mere kvalitet og karakter i vinene. De fleste bærer præg af den megen sol, som gør dem varme, tætte og kraftige.

Læs også: Dyre og mindre dyre vine - kan man smage forskel?

Tidligere fragtede man i stor stil disse solmodne vine mod nord, hvis man dér havde haft en lidt tynd årgang, som trængte til at blive peppet op. Sådan foregår det ikke længere. Vinproducenterne i syd er blevet langt mere bevidste om, at de kan selv, at deres vine er eftertragtede blandt vinelskere. Derfor har de koncentreret sig om at forbedre kvaliteten væsentligt. Og samtidig kan forbrugerne glæde sig over, at priserne stadig er fornuftige.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her