Pinot noir er mest kendt som den eneste drue til de flotte og ofte kostbare røde Bourgogne-vine, men i de senere år er der sket en markant ændring. I denne uge anmelder Tim Vollerslev lækre pinot noir vine.

Dygtige vinproducenter over stort set hele den vinproducerende verden har efterhånden lært at håndtere den sarte drue og fremstiller i dag gode, lette pinot noir-vine i stort set alle prisklasser.

Det er dog stadig sådan, at de mest karakterfulde og velstrukturerede – ofte dyre - pinot noir-vine kommer fra de køligste områder.

Ugens guld- og sølvmedalje-vine er begge gode eksempler på behageligt lette, frugtige oversøiske vine.

Guldvinen, Premium Selection, kommer fra King Valley i det sydøstlige Australien, og sølvvinen, Casas del Bosque, kommer fra Casablanca Valley i Chile - begge fra solrige, men dog lidt kølige områder på den sydlige halvkugle, og begge er gode vine til et halvt hundrede kroner.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.


Dygtige vinproducenter over stort set hele den vinproducerende verden har efterhånden lært at håndtere den sarte drue og fremstiller i dag gode, lette pinot noir-vine i stort set alle prisklasser.

Det er dog stadig sådan, at de mest karakterfulde og velstrukturerede – ofte dyre - pinot noir-vine kommer fra de køligste områder.

Ugens guld- og sølvmedalje-vine er begge gode eksempler på behageligt lette, frugtige oversøiske vine.

Guldvinen, Premium Selection, kommer fra King Valley i det sydøstlige Australien, og sølvvinen, Casas del Bosque, kommer fra Casablanca Valley i Chile - begge fra solrige, men dog lidt kølige områder på den sydlige halvkugle, og begge er gode vine til et halvt hundrede kroner.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.