Selvom Cabernet sauvignon er påvirket af klimaet, jordbunden og produktionsmetoderne lokalt, trives den i hele den vinproducerende verden.

Cabernet sauvignon er verdens mest kendte rødvinsdrue, og som det fremgår af ugens test, trives den i hele den vinproducerende verden.




Dog er den påvirket af klimaet, jordbunden og produktionsmetoderne lokalt. Men ligegyldigt hvor druen dyrkes, har vinene mere eller mindre et præg af solbær. Derimod kan der være forskel i vinstil. Cabernet sauvignon, dyrket i køligt klima, giver ofte karakterfulde, tanninrige og holdbare vine, som egner sig godt til fadlagring.


Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her. 

Dyrkes druen derimod i et solrigt, varmt klima, bliver vinene generelt mere frugtige, sødmefulde og saftige. Unge cabernet sauvignon-vine hører ofte til den tætte, aromatiske type og har derfor brug for noget luft, inden de nydes

Giv dem gerne en halv eller en hel time på en karaffel eller en kande og hæld dem gerne tilbage på flasken. Iltningen vil fremme såvel duft som smag.

 

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.