Kan man virkelig smage forskel på en vin til under 100 kr. og én, der koster over 1.000 kr.?

Det spørgsmål bliver jeg tit stillet – og det er igen aktuelt med hensyn til denne uges dyre vin, en Château Palmer, som er et 3. cru-slot på Medoc-halvøen vest for Bordeaux.

BTs vinekspert

Tim Vollerslev

Drikkevare-rådgiver og chief-sommelier, vicepræsident og medstifter af Dansk Sommelier Forening.

Jury-medlem i 20 år ved alle europa- samt verdensmesterskaber for sommeliers/vintjenere.

Vinen er fra 2007 og sat ned fra 1.595 kr. til 1.350 kr. Ja, man kan smage forskel, men man skal huske på, at eksperterne ofte smager vinene meget unge. Det er mens vinene er kantede og garvesyreholdige, da de jo er lavet til først at skulle nydes mange år senere.

Det, eksperterne ser på, er vinenes potentiale – om de har finesse, som gør, at de vil udvikle sig positivt i årene fremover. Det er derfor næppe vine, den almindelige forbruger vil bryde sig om her og nu.

Men så er der heldigvis så mange andre gode dagligdags-bordeauxer, og vi kan glæde os over, at kvaliteten har været stigende i de senere år.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her