Vin fra Toscana: Blandt Toscana-rødvinene, som bliver anbefalet i denne uges test, er det en magnumflaske, der får guldmedaljen.

En magnumflaske indeholder det dobbelte af en almindelig flaske – altså halvanden liter. Vin på magnumflaske modnes generelt langsommere end samme vin i en 75 cl. flaske – og er derfor også velegnet til at gemme. Den store flaske gør bl.a., at tanninen – garvesyren – i vinen bliver blødere, og at vinen udvikler flere og finere nuancer i duft og smag.

BTs vinekspert

Tim Vollerslev

Drikkevare-rådgiver og chief-sommelier, vicepræsident og medstifter af Dansk Sommelier Forening.

Jury-medlem i 20 år ved alle europa- samt verdensmesterskaber for sommeliers/vintjenere.

Guldvinen, Caparzo, Rosso di Montalcino fra 2011, kommer fra området nær den berømte sydtoscanske bjergby Montalcino, som især er kendt for sine eftertragtede brunello-vine. Brunello er en speciel art af sangiovese-druen, som er den altdominerende rødvinsdrue i Toscana. Sangiovese-vinene er præget af frisk frugtsyre og passer ofte godt til tomat- og grøntsagsretter.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.