Carménère kaldes Chiles nationaldrue. Men egentlig stammer druen fra Bordeaux-området i Frankrig, hvor den i dag ikke anvendes særlig meget.

Det skyldes bl.a., at carménère er en meget sart drue og derfor let bliver offer for sygdomme i det kølige franske klima.

BTs vinekspert

Tim Vollerslev

Drikkevare-rådgiver og chief-sommelier, vicepræsident og medstifter af Dansk Sommelier Forening.

Jury-medlem i 20 år ved alle europa- samt verdensmesterskaber for sommeliers/vintjenere.

I Chile derimod, hvor de klimatiske forhold er perfekte til dyrkning af vin, stortrives druen. Samtidig har dygtige vinmagere og moderne produktionsudstyr været med til at gøre landet til en verdenssucces.

 Egentlig mente man i mange år, at carménère var merlot – selv om man godt nok undrede sig over, at bladene ikke helt lignede. Først inden for de senere år har dna-analyser vist, at carménère er helt sin egen.

I ugens test er der hele tre vine på carménère-druen – med hver deres karaktertræk. Netop fordi Chile er så langstrakt, er vintyperne mange – og variationen stor.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her