Nu gør australske vinproducenter norditalienske Veneto rangen stridig og fremstiller en pendant til de populære Amarone-vine.

BTs vinekspert

Tim Vollerslev

Drikkevare-rådgiver og chief-sommelier, vicepræsident og medstifter af Dansk Sommelier Forening.

Jury-medlem i 20 år ved alle europa- samt verdensmesterskaber for sommeliers/vintjenere.

Ikke overraskende er det succesfirmaet Nugan Estate, der står bag vinen, som får fem stjerner og guldmedalje i ugens test.

Alfredo, Dried Grape Shiraz, er – som navnet fortæller - delvist fremstillet af tørrede druer fra marker i Riverina og McLaren Vale nord og syd for Adelaide.
Andelen af tørrede druer – tørret i maskine - er dog begrænset til 15 pct., mens de resterende 85 pct. er god, almindelig shiraz-vin fra de to områder.

De tørrede druer giver vinen et harmonisk strejf af lidt sveskesødme, stor dybde og koncentration, hvilket gør, at vinen bør have luft, inden den serveres svagt køligt ved ca. 17 grader.

Med Alfredo har Nugan lavet en kraftig rødvin, som vil passe fint til maden, der sættes på bordet juleaften.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her