Både Australien og New Zealand ligger på den anden side af jordkloden, og begge lande er i stand til at fremstille rigtig gode vine – ofte blandt verdens bedste, vil nogle mene. I denne uge anmelder BTs vinekspert Tim Vollerslev vine fra "Down Under".

Mange har smagt newzealandsk hvidvin af sauvignon blanc-druen, men landets kølige klima giver også gode betingelser for at producere flotte, lette rødvine på pinot noir-druen.

Australiens lidt varmere klima kan frembringe gode, kraftige vine på shiraz (syrah), som i de senere år nærmest er blevet landets signaturdrue.
Denne uges anbefalinger viser nogle gode vinkøb af de to nævnte rødvinsdruer. Men klimaet i begge lande byder bestemt også på muligheden for at producere gode vine på mange andre af verdens kendte druesorter.


Det gælder ikke mindst rødvinenes ’kongedrue’, cabernet sauvignon, som også ofte indgår i spændende blandingsvine med shiraz-druen.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.


Mange har smagt newzealandsk hvidvin af sauvignon blanc-druen, men landets kølige klima giver også gode betingelser for at producere flotte, lette rødvine på pinot noir-druen.

Australiens lidt varmere klima kan frembringe gode, kraftige vine på shiraz (syrah), som i de senere år nærmest er blevet landets signaturdrue.
Denne uges anbefalinger viser nogle gode vinkøb af de to nævnte rødvinsdruer. Men klimaet i begge lande byder bestemt også på muligheden for at producere gode vine på mange andre af verdens kendte druesorter.


Det gælder ikke mindst rødvinenes ’kongedrue’, cabernet sauvignon, som også ofte indgår i spændende blandingsvine med shiraz-druen.