Vi ’glemmer´ ofte, måske af sparehensyn, de søde vine og serverer i stedet den sidste sjat rødvin fra hovedmåltidet, når desserterne kommer på bordet.

I denne BT PLUS-pakke får du:

Ugens vintest af Tim Vollerslev

Med et BT PLUS-abonnement får du adgang til alle guides om sundhed, kost og motion og meget mere...

Men en tør vin til en sød dessert er en katastrofe for såvel mad som vin, og da der ikke skal meget i glasset, rækker en flaske sød vin nemt til otte-ti mennesker.

BTs vinekspert

Tim Vollerslev

Drikkevare-rådgiver og chief-sommelier, vicepræsident og medstifter af Dansk Sommelier Forening.

Jury-medlem i 20 år ved alle europa- samt verdensmesterskaber for sommeliers/vintjenere.

Som det fremgår af denne uges test findes der på det danske marked et stort og spændende udvalg af søde vine, som egner sig perfekt til hygge en kold vinteraften og til desserter. Eller prøv en sød vin til stærke oste og blåskimmeloste, det er en sand nydelse.

Fælles for de søde vine er, at de bør serveres kølige eller kolde – ved seks til ti grader. Jo billigere vinen er des koldere.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her