Stort set alle vinproducerende lande har en cabernet sauvignon på kortet - klimaforskelle påvirker dog smagen markant.

Cabernet sauvignon kaldes med god grund rødvinens kongedrue. Den trives i stort set alle verdens vinproducerende lande – men giver vidt forskellige vine, bl.a. afhængigt af i hvilket klima, druen dyrkes.

Dér, hvor cabernet sauvignon-druen får mest sol og varme, bliver vinene saftige og lækre – nogle gange nærmest lidt sødlige.

Under køligere forhold giver druen ofte elegante, stringente vine med megen tannin, som gør, at vinen kan gemmes og udvikle sig i mange år, både på egetræsfade og på flaske.

De solrige vine finder vi f.eks. ofte i Californien og Australien og de mere kølige i f.eks. Bordeaux i Frankrig. Fælles for både de ’varme’ og de ’kølige’ cabernet sauvignon-vine er, at de ofte har en dejlig duft og smag af solbær, som man bedst fornemmer, hvis man lader vinen få luft en halv times tid.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her


Cabernet sauvignon kaldes med god grund rødvinens kongedrue. Den trives i stort set alle verdens vinproducerende lande – men giver vidt forskellige vine, bl.a. afhængigt af i hvilket klima, druen dyrkes.

Dér, hvor cabernet sauvignon-druen får mest sol og varme, bliver vinene saftige og lækre – nogle gange nærmest lidt sødlige.

Under køligere forhold giver druen ofte elegante, stringente vine med megen tannin, som gør, at vinen kan gemmes og udvikle sig i mange år, både på egetræsfade og på flaske.

De solrige vine finder vi f.eks. ofte i Californien og Australien og de mere kølige i f.eks. Bordeaux i Frankrig. Fælles for både de ’varme’ og de ’kølige’ cabernet sauvignon-vine er, at de ofte har en dejlig duft og smag af solbær, som man bedst fornemmer, hvis man lader vinen få luft en halv times tid.

DOWNLOAD UGENS VINTEST PÅ .PDF HERUNDER