Stort set alle vinproducerende lande har en cabernet sauvignon på kortet - klimaforskelle påvirker dog smagen markant.

Cabernet sauvignon kaldes med god grund rødvinens kongedrue. Den trives i stort set alle verdens vinproducerende lande – men giver vidt forskellige vine, bl.a. afhængigt af i hvilket klima, druen dyrkes.

I denne BT PLUS-pakke får du:

Ugens vintest af Tim Vollerslev

Med et BT PLUS-abonnement får du adgang til alle guides om sundhed, kost og motion og meget mere...

Dér, hvor cabernet sauvignon-druen får mest sol og varme, bliver vinene saftige og lækre – nogle gange nærmest lidt sødlige.

Under køligere forhold giver druen ofte elegante, stringente vine med megen tannin, som gør, at vinen kan gemmes og udvikle sig i mange år, både på egetræsfade og på flaske.

De solrige vine finder vi f.eks. ofte i Californien og Australien og de mere kølige i f.eks. Bordeaux i Frankrig. Fælles for både de ’varme’ og de ’kølige’ cabernet sauvignon-vine er, at de ofte har en dejlig duft og smag af solbær, som man bedst fornemmer, hvis man lader vinen få luft en halv times tid.

BTs vinekspert

Tim Vollerslev

Drikkevare-rådgiver og chief-sommelier, vicepræsident og medstifter af Dansk Sommelier Forening.

Jury-medlem i 20 år ved alle europa- samt verdensmesterskaber for sommeliers/vintjenere.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her