En ny trend breder sig i disse år. Det er blevet in at fremstille økologiske vine, biodynamiske vine og naturvine. I denne uge anmelder BT's vinekspert Tim Vollerslev disse typer vine.

Igennem en årrække har mange vinproducenter fremstillet vine af økologisk dyrkede druer – dvs. uden brug af kemi i vinmarkerne og med meget begrænset brug af svovl for at forbedre vinens holdbarhed.

 

Nogle producenter går skridtet videre og fremstiller biodynamiske vine. Generelt efter samme princip som øko-vinene, men med brug af naturfremstillede præparater og en astrologisk kalender.

Sidste nye trend er naturvine, der fremstilles med så lidt indblanding som muligt. Her leverer druerne selv gæren til gæringsprocessen, mosten filtreres ikke, og der bruges ingen svovl overhovedet.

Naturvine bliver desværre meget ofte oxiderede og æblemostagtige men mange danske gourmetrestauranter, bl.a. Noma, har naturvine på vinkortet.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.


Igennem en årrække har mange vinproducenter fremstillet vine af økologisk dyrkede druer – dvs. uden brug af kemi i vinmarkerne og med meget begrænset brug af svovl for at forbedre vinens holdbarhed.

 

Nogle producenter går skridtet videre og fremstiller biodynamiske vine. Generelt efter samme princip som øko-vinene, men med brug af naturfremstillede præparater og en astrologisk kalender.

Sidste nye trend er naturvine, der fremstilles med så lidt indblanding som muligt. Her leverer druerne selv gæren til gæringsprocessen, mosten filtreres ikke, og der bruges ingen svovl overhovedet.

Naturvine bliver desværre meget ofte oxiderede og æblemostagtige men mange danske gourmetrestauranter, bl.a. Noma, har naturvine på vinkortet.

 

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.