Mindre fadpræg giver spanske vine en ekstra dimension. Dette samt fornuftige priser gør de spanske vine interessante, som BTs vinekspert Tim Vollerslev anmelder i denne uge.

Selv om der i Spanien dyrkes op mod 600 forskellige druesorter – med rødvinsdruerne tempranillo og grenache som de mest kendte – er man i de senere år også begyndt at satse på mere internationale druer som f.eks. cabernet sauvignon og merlot.

Og disse druer har vist sig at trives fint.

Tidligere var langvarig fadlagring kendetegnende for spanske vine, men mindre fadpræg i dag har givet vinene en ekstra dimension.

De er blevet mere moderne og frugtrige i deres udtryk. Dette – og den omstændighed, at priserne ofte er fornuftige - gør spanske vine interessante.

I Spanien er der mere end 60 anerkendte vinområder, som producerer vine af vidt forskellig karakter.

Tidligere blev Rioja og Ribera del Duero betragtet som toppen, men i dag kommer der også mange flotte vine fra andre områder, som det fremgår af denne uges anbefalinger.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.


 

Selv om der i Spanien dyrkes op mod 600 forskellige druesorter – med rødvinsdruerne tempranillo og grenache som de mest kendte – er man i de senere år også begyndt at satse på mere internationale druer som f.eks. cabernet sauvignon og merlot.

Og disse druer har vist sig at trives fint.

Tidligere var langvarig fadlagring kendetegnende for spanske vine, men mindre fadpræg i dag har givet vinene en ekstra dimension.

De er blevet mere moderne og frugtrige i deres udtryk. Dette – og den omstændighed, at priserne ofte er fornuftige - gør spanske vine interessante.

I Spanien er der mere end 60 anerkendte vinområder, som producerer vine af vidt forskellig karakter.

Tidligere blev Rioja og Ribera del Duero betragtet som toppen, men i dag kommer der også mange flotte vine fra andre områder, som det fremgår af denne uges anbefalinger.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.