I denne uge anmelder BTs vinekspert, Tim Vollerslev, vine med kongedruen cabernet sauvignon

Cabernet sauvignon er rødvinens kongedrue og frembringer  i Bordeaux-området nogle af de mest kostbare og eftertragtede vine i verden.

Men cabernet sauvignon trives stort set overalt i den vinproducerende verden - også på steder, hvor solen bager ned, og temperaturen ofte er væsentligt højere end i Bordeaux-området i det sydvestlige Frankrig.

Vinene fra de varme områder bliver dog generelt væsentlig anderledes - mere ’varme’ i stilen, mere fyldige og med mindre tannin/garvesyre.

Men fælles for alle cabernet sauvignon-vine er, at de har duft og smag af solbær, som mange sætter pris på.

Dyrkes druen i kølige egne, øges mængden af tanniner, og vinen egner sig dermed til lagring på egetræsfade. Dette og efterfølgende modning på flaske er med til at blødgøre vinen.

Cabernet sauvignon anvendes også i blandinger med andre druer.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.


Cabernet sauvignon er rødvinens kongedrue og frembringer  i Bordeaux-området nogle af de mest kostbare og eftertragtede vine i verden.

Men cabernet sauvignon trives stort set overalt i den vinproducerende verden - også på steder, hvor solen bager ned, og temperaturen ofte er væsentligt højere end i Bordeaux-området i det sydvestlige Frankrig.

Vinene fra de varme områder bliver dog generelt væsentlig anderledes - mere ’varme’ i stilen, mere fyldige og med mindre tannin/garvesyre.

Men fælles for alle cabernet sauvignon-vine er, at de har duft og smag af solbær, som mange sætter pris på.

Dyrkes druen i kølige egne, øges mængden af tanniner, og vinen egner sig dermed til lagring på egetræsfade. Dette og efterfølgende modning på flaske er med til at blødgøre vinen.

Cabernet sauvignon anvendes også i blandinger med andre druer.