I denne uge sætter Tim Vollerslev fokus på gode vinkøb fra Italien, hvor han tester rødvin fra den smukke Veneto-region.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Den smukke Veneto-region, øst for Gardasøen i Norditalien, er mest kendt for sin kraftige amarone-vin og dens lidt lettere lillebror, ripasso.

I den seneste tid har vi kunnet se rødvine fra flere italienske vinområder med ordet ‘appassimento’ på etiketten - som f.eks. på ugens sølvvin.

Disse vine er fremstillet af druer, tørret efter høsten, så en del af vandet i druerne fordamper og efterlader druerne med rosin-nektar sødme, der giver rødvinen ekstra saft og kraft.

 

Det er den samme metode, der bruges ved fremstilling af de berømte amarone-vine – dog uden så streng lovgivning om tørringslængde, druesorter etc.

Vine fremstillet efter l’appassimento-metoden er populære kraftige rødvine med en lille sødme, der, serveret lidt kølige ved 17 grader, gør dem velegnede både til sommerens grillmad og til vinterens krydrede middagsretter.


Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.






Den smukke Veneto-region, øst for Gardasøen i Norditalien, er mest kendt for sin kraftige amarone-vin og dens lidt lettere lillebror, ripasso.

I den seneste tid har vi kunnet se rødvine fra flere italienske vinområder med ordet ‘appassimento’ på etiketten - som f.eks. på ugens sølvvin.

Disse vine er fremstillet af druer, tørret efter høsten, så en del af vandet i druerne fordamper og efterlader druerne med rosin-nektar sødme, der giver rødvinen ekstra saft og kraft.

 

Det er den samme metode, der bruges ved fremstilling af de berømte amarone-vine – dog uden så streng lovgivning om tørringslængde, druesorter etc.

Vine fremstillet efter l’appassimento-metoden er populære kraftige rødvine med en lille sødme, der, serveret lidt kølige ved 17 grader, gør dem velegnede både til sommerens grillmad og til vinterens krydrede middagsretter.


 

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.