Sommerperioden med solskin og høje temperaturer er højsæsonen for et glas kold rosé. Se hvilken rosévin BTs vinekspert Tim Vollerslev kårer som den bedste i denne uge.

Rosévin, der får sin farve fra skallerne af de mørke druer, de fremstilles af, har i de seneste år oplevet stigende popularitet over hele verden.

Det skyldes ikke mindst, at rosé passer godt til den moderne, lette madstil med salat, kylling og lignende.

Sommerperioden med solskin og høje temperaturer er selvfølgelig højsæsonen for et glas kold rosé, men et godt glas rosé smager nu også dejligt til mad på en kølig regnvejrsdag.

Som med alle andre vine får du også bedre duft og smag fra din rosévin, hvis du nyder den ved den rette temperatur.

Karakterfuld, sart, tør rosévin, som ofte også hører til i den lidt dyrere priskategori, bør serveres let kølig ved ca. 11 grader. Det fremhæver nuancerne i vinen bedst.

Derimod må de mørke, kraftige, de billige samt de sødlige roséer gerne serveres køleskabskolde ved ca. seks grader.

 

LÆS OGSÅ: 

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.


 

Rosévin, der får sin farve fra skallerne af de mørke druer, de fremstilles af, har i de seneste år oplevet stigende popularitet over hele verden.

Det skyldes ikke mindst, at rosé passer godt til den moderne, lette madstil med salat, kylling og lignende.

Sommerperioden med solskin og høje temperaturer er selvfølgelig højsæsonen for et glas kold rosé, men et godt glas rosé smager nu også dejligt til mad på en kølig regnvejrsdag.

Som med alle andre vine får du også bedre duft og smag fra din rosévin, hvis du nyder den ved den rette temperatur.

Karakterfuld, sart, tør rosévin, som ofte også hører til i den lidt dyrere priskategori, bør serveres let kølig ved ca. 11 grader. Det fremhæver nuancerne i vinen bedst.

Derimod må de mørke, kraftige, de billige samt de sødlige roséer gerne serveres køleskabskolde ved ca. seks grader.

LÆS OGSÅ: 

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.