Rosévin findes i mange variationer, fra lyse til mørke. I denne uge anmelder BT's vinekspert Tim Vollerslev lækre rosé-vine til sommerens varme aftener.

Men rosévin kan også være kraftig, fordi druesaften, som ikke har farve, har fået lov til at ligge længere tid i kontakt med drueskallerne. Det er i de mørke drueskaller, at tanninerne (garvesyre) og farvestofferne findes.



I Champagne er det lovligt at fremstille mousserende rosé ved at tilsætte den hvide vin lidt rødvin, som naturligvis også skal komme fra Champagne-området. Mange mener, at rosévin er en let rødvin, fordi den er fremstillet af røde druer.

Men faktisk er der i de bedste tilfælde snarere tale om karakterfuld hvidvin med meget lidt tannin, men med en god frugtsmag og smag af røde bær. Rosévin bør generelt drikkes ung. Nyd dem ved ca. 10–12 grader og gerne af store glas.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.


Men rosévin kan også være kraftig, fordi druesaften, som ikke har farve, har fået lov til at ligge længere tid i kontakt med drueskallerne. Det er i de mørke drueskaller, at tanninerne (garvesyre) og farvestofferne findes.



I Champagne er det lovligt at fremstille mousserende rosé ved at tilsætte den hvide vin lidt rødvin, som naturligvis også skal komme fra Champagne-området. Mange mener, at rosévin er en let rødvin, fordi den er fremstillet af røde druer.

Men faktisk er der i de bedste tilfælde snarere tale om karakterfuld hvidvin med meget lidt tannin, men med en god frugtsmag og smag af røde bær. Rosévin bør generelt drikkes ung. Nyd dem ved ca. 10–12 grader og gerne af store glas.



Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.