Krydret grillkød – ofte med barbeque-marinade – kræver sin vin. I denne uge anmelder BTs vinekspert Tim Vollerslev gode vine der matcher grillkrydderierne.

Krydret grillkød – ofte med barbeque-marinade – kræver sin vin. Gerne både saftig, kraftig, krydret og med lidt sødme, der matcher krydderierne.

Sødme findes ofte i vine, som har fået meget sol, eller som er fremstillet af druer, der er tørrede - eksempelvis amarone, ripasso, appassimento eller lignende.

Griller man f.eks. et godt stykke oksekød, så må vinen bestemt også gerne – ud over saft og kraft – have karakter, hvilket ofte vil sige være lidt dyrere.

Men der er også en anden mulighed: Til grillpølser, revelsben m.m. i krydret marinade er et godt alternativ til en god gylden eller mørk, stærk øl.

Kraftig rødvin smager bedst lidt kølig. Derfor er det en rigtig god idé at opbevare rødvinen i køleskabet og først hente den, når kødet lægges på grillen. På en lun sommeraften når rødvinen hurtigt op på de ønskede ca. 17 grader.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.


Krydret grillkød – ofte med barbeque-marinade – kræver sin vin. Gerne både saftig, kraftig, krydret og med lidt sødme, der matcher krydderierne.

Sødme findes ofte i vine, som har fået meget sol, eller som er fremstillet af druer, der er tørrede - eksempelvis amarone, ripasso, appassimento eller lignende.

Griller man f.eks. et godt stykke oksekød, så må vinen bestemt også gerne – ud over saft og kraft – have karakter, hvilket ofte vil sige være lidt dyrere.

Men der er også en anden mulighed: Til grillpølser, revelsben m.m. i krydret marinade er et godt alternativ til en god gylden eller mørk, stærk øl.

Kraftig rødvin smager bedst lidt kølig. Derfor er det en rigtig god idé at opbevare rødvinen i køleskabet og først hente den, når kødet lægges på grillen. På en lun sommeraften når rødvinen hurtigt op på de ønskede ca. 17 grader.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.