Vi drikker stadig mest rødvin, men i de senere år er forbruget af hvidvin vokset betragteligt. I denne uge anmelder BTs vinekspert Tim Vollerslev gode hvidvine i mange forskellige prisklasser.

Vi drikker stadig mest rødvin, men i de senere år er forbruget af hvidvin vokset betragteligt.

Det hænger formentlig sammen med en lettere madstil med mere fisk, grøntsager og fjerkræ, som efterhånden har vundet indpas som en sundere levevis.
Af denne uges tema fremgår det tydeligt, at der i dag findes et stort og meget varieret udbud af gode hvidvine i mange forskellige prisklasser.

En rigtig god hvidvin koster dog generelt lidt mere end en tilsvarende rødvin. Men ofrer man eksempelvis 15 pct. ekstra, får man til gengæld også en hvidvin, hvor fine nuancer træder tydeligere frem end i billig vin, og dermed får man også en bedre smagsoplevelse.

Serveringstemperaturen er vigtig for smagsoplevelsen. God hvidvin bør være 9-10 grader, når den hældes i glasset, mens billig og sød hvidvin bør være køleskabskold – dvs. fem grader.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.


Vi drikker stadig mest rødvin, men i de senere år er forbruget af hvidvin vokset betragteligt.

Det hænger formentlig sammen med en lettere madstil med mere fisk, grøntsager og fjerkræ, som efterhånden har vundet indpas som en sundere levevis.
Af denne uges tema fremgår det tydeligt, at der i dag findes et stort og meget varieret udbud af gode hvidvine i mange forskellige prisklasser.

En rigtig god hvidvin koster dog generelt lidt mere end en tilsvarende rødvin. Men ofrer man eksempelvis 15 pct. ekstra, får man til gengæld også en hvidvin, hvor fine nuancer træder tydeligere frem end i billig vin, og dermed får man også en bedre smagsoplevelse.

Serveringstemperaturen er vigtig for smagsoplevelsen. God hvidvin bør være 9-10 grader, når den hældes i glasset, mens billig og sød hvidvin bør være køleskabskold – dvs. fem grader.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.