Norditalien er kendt for sine flotte og ofte kostbare rødvine – som f.eks. Barolo, Barbaresco og Amarone. Men det sydlige Italien kan også være med. I denne uge anmelder BTs vinekspert Tim Vollerslev vine fra Syditalien.

Norditalien er kendt for sine flotte og ofte kostbare rødvine – som f.eks. Barolo, Barbaresco og Amarone. Men i de senere år har den sydligere del af Italien bevist, at man også her kan fremstille gode og flotte vine.

Den sydlige provins, Apulien, er blevet kendt for sine gode vine af primitivo-druen, men også på Sicilien fremstiller man nu mange flotte vine.
Il Carrubo, Vinding Montecarrubo er ugens topvin til 325 kr. og et flot resultat af dygtigt håndværk af den internationalt anerkendte danske vinmager, Peter Vinding-Diers.

Jorden, som Montecarrubos syrah-druer dyrkes på, er vulkansk, og Peter Vinding-Diers har i øvrigt fremstillet vinen efter biodynamiske principper.
Vinstokkene nyder godt af en konstant kølig brise, den såkaldte ‘Gregale’, der blæser ind fra Sibirien via Grækenland, og som er med til at give vinen karakter.

Vinmageren Peter Vinding-Diers står bag ugens topvin Il Carrubo, der er dyrket på vulkansk jord.
Vinmageren Peter Vinding-Diers står bag ugens topvin Il Carrubo, der er dyrket på vulkansk jord. Foto: Scanpix
Vis mere

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.


Norditalien er kendt for sine flotte og ofte kostbare rødvine – som f.eks. Barolo, Barbaresco og Amarone. Men i de senere år har den sydligere del af Italien bevist, at man også her kan fremstille gode og flotte vine.

Den sydlige provins, Apulien, er blevet kendt for sine gode vine af primitivo-druen, men også på Sicilien fremstiller man nu mange flotte vine.
Il Carrubo, Vinding Montecarrubo er ugens topvin til 325 kr. og et flot resultat af dygtigt håndværk af den internationalt anerkendte danske vinmager, Peter Vinding-Diers.

Jorden, som Montecarrubos syrah-druer dyrkes på, er vulkansk, og Peter Vinding-Diers har i øvrigt fremstillet vinen efter biodynamiske principper.
Vinstokkene nyder godt af en konstant kølig brise, den såkaldte ‘Gregale’, der blæser ind fra Sibirien via Grækenland, og som er med til at give vinen karakter.

Vinmageren Peter Vinding-Diers står bag ugens topvin Il Carrubo, der er dyrket på vulkansk jord.
Vinmageren Peter Vinding-Diers står bag ugens topvin Il Carrubo, der er dyrket på vulkansk jord. Foto: Scanpix
Vis mere

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.