Pinot noir-vine, som BTs vinekspert anmelder i denne uge, er blandt andet velegnede til sommerens grillede kyllingelår med barbecue-marinade.

Pinot noir-druen, som for få årtier siden stort set kun var kendt fra det franske vindistrikt Bourgogne, dyrkes i dag i næsten alle verdens vinlande.

Dog kommer de fleste gode pinot noir-vine stadig fra vinmarker i kølige områder.

Det er køligheden med den deraf følgende længere modningstid for druerne, der giver karakterfulde vine.

Ugens medaljevindere, Takutai og Scheiblhofer, kommer fra henholdsvis New Zealand og Østrig og er flotte repræsentanter fra netop koldklima-zoner.

Generelt kan man sige, at pinot noir-vine fra kølige områder ofte smager i retning af hindbær og lignende røde bær, mens vine fra varmere områder – det vil ofte sige oversøiske lande - smager mere af mørke bær som f.eks. sorte kirsebær.

Disse vine er mere rustikke i stilen og er velegnede til eksempelvis sommerens grillede kyllingelår med barbecue-marinade.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.

 


Pinot noir-druen, som for få årtier siden stort set kun var kendt fra det franske vindistrikt Bourgogne, dyrkes i dag i næsten alle verdens vinlande.

Dog kommer de fleste gode pinot noir-vine stadig fra vinmarker i kølige områder.

Det er køligheden med den deraf følgende længere modningstid for druerne, der giver karakterfulde vine.

Ugens medaljevindere, Takutai og Scheiblhofer, kommer fra henholdsvis New Zealand og Østrig og er flotte repræsentanter fra netop koldklima-zoner.

Generelt kan man sige, at pinot noir-vine fra kølige områder ofte smager i retning af hindbær og lignende røde bær, mens vine fra varmere områder – det vil ofte sige oversøiske lande - smager mere af mørke bær som f.eks. sorte kirsebær.

Disse vine er mere rustikke i stilen og er velegnede til eksempelvis sommerens grillede kyllingelår med barbecue-marinade.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.