Importtal viser, at danskernes forbrug af mousserende vin er stigende. I denne uge tager BTs vinekspert Tim Vollerslev et kig på de boblende vine, som er gode til de lune sommeraftener.

Tør, kølig champagne eller anden god mousserende vin er en god begyndelse på mange af sommerens fester og hyggelige middage. Og de seneste importtal viser, at danskernes forbrug af ‘boblevin’ er stigende.

De billige eller søde bobler bør være køleskabskolde – ca. fire til seks grader. Søde, mousserende vine er især velegnede til desserter og kage, men kan også bruges til chili-krydrede rejer fra grillen.

Tør champagne og mousserende vine i den bedre kvalitet må derimod ikke være for kolde - gerne otte til ti grader, så man bedre kan smage nuancerne.

Når du åbner en mousserende vin, så husk at holde flasken på skrå. Hold godt fast om proppen og drej flasken fra side til side, indtil proppen slipper.

Trykket i flasken er så stort, at det kan give skader på såvel mennesker som inventar, hvis proppen flyver ud i lokalet.

 

 

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.

  


Tør, kølig champagne eller anden god mousserende vin er en god begyndelse på mange af sommerens fester og hyggelige middage. Og de seneste importtal viser, at danskernes forbrug af ‘boblevin’ er stigende.

De billige eller søde bobler bør være køleskabskolde – ca. fire til seks grader. Søde, mousserende vine er især velegnede til desserter og kage, men kan også bruges til chili-krydrede rejer fra grillen.

Tør champagne og mousserende vine i den bedre kvalitet må derimod ikke være for kolde - gerne otte til ti grader, så man bedre kan smage nuancerne.

Når du åbner en mousserende vin, så husk at holde flasken på skrå. Hold godt fast om proppen og drej flasken fra side til side, indtil proppen slipper.

Trykket i flasken er så stort, at det kan give skader på såvel mennesker som inventar, hvis proppen flyver ud i lokalet.

 

 

 

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.