Vi har i denne uge testet rødvine fra det smukke Toscana-område, som ligger kun et par hundrede kilometer nord for Rom.

Og hele fem af ugens syv anbefalede vine er denne gang chianti-vine.

Hoveddruen i chianti-vinene er sangiovese, som dog oftest blandes med lidt lokale druer samt de internationale druer, cabernet sauvignon og merlot.

Chianti-vinene har gennem de senere år gennemgået en kæmpe kvalitetsforbedring, og mange af vinene er blevet flotte og harmoniske og ofte med netop den friske og elegante frugtsyre, som sangiovese-druen er så kendt for.



Det kan være svært at sætte rødvin til retter med tomat, inklusive f.eks. pizza, pastasauce og lignende, fordi disse og en del retter med grøntsager indeholder en god del naturlig syre.

Men netop her er unge chianti-vine - meget gerne serveret lidt kølige - ofte et rigtig godt match.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.


Og hele fem af ugens syv anbefalede vine er denne gang chianti-vine.

Hoveddruen i chianti-vinene er sangiovese, som dog oftest blandes med lidt lokale druer samt de internationale druer, cabernet sauvignon og merlot.

Chianti-vinene har gennem de senere år gennemgået en kæmpe kvalitetsforbedring, og mange af vinene er blevet flotte og harmoniske og ofte med netop den friske og elegante frugtsyre, som sangiovese-druen er så kendt for.



Det kan være svært at sætte rødvin til retter med tomat, inklusive f.eks. pizza, pastasauce og lignende, fordi disse og en del retter med grøntsager indeholder en god del naturlig syre.

Men netop her er unge chianti-vine - meget gerne serveret lidt kølige - ofte et rigtig godt match.

 

 

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.