Amerikanske vine - og særligt californiske vine af ’nationaldruen’ zinfandel - nyder voksende popularitet i Danmark.

Noget af succesen skyldes dels, at amerikanerne selv drikker mindre vin pga. finanskrisen, og der derfor er mere vin til eksport, dels den lave dollarkurs i det seneste års tid.

Men nok så væsentligt er det, at man ofte får meget god vin for pengene.

 

Zinfandel stortrives i den californiske sol, og klimaet, kombineret med dygtige vinmagere, resulterer ofte i flotte, kraftige og krydrede vine, som er velegnede til krydret kød fra grillen, som mange danskere glæder sig til.

Vine fra solrige områder har ofte en forholdsvis høj alkoholprocent, og serveres de for varme, kan de godt virke ’gløggprægede’. Giv derfor rødvinene en tur på karaffel eller kande, så de kan få noget luft, og server dem lidt kølige dvs. ved ca. 18 grader.


Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.


Noget af succesen skyldes dels, at amerikanerne selv drikker mindre vin pga. finanskrisen, og der derfor er mere vin til eksport, dels den lave dollarkurs i det seneste års tid.

 

Men nok så væsentligt er det, at man ofte får meget god vin for pengene.

 

Zinfandel stortrives i den californiske sol, og klimaet, kombineret med dygtige vinmagere, resulterer ofte i flotte, kraftige og krydrede vine, som er velegnede til krydret kød fra grillen, som mange danskere glæder sig til.

Vine fra solrige områder har ofte en forholdsvis høj alkoholprocent, og serveres de for varme, kan de godt virke ’gløggprægede’. Giv derfor rødvinene en tur på karaffel eller kande, så de kan få noget luft, og server dem lidt kølige dvs. ved ca. 18 grader.

 



Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.