Vinene fra New Zealand er generelt lidt mere kølige og elegante end vinene fra Australien, hvor stilen tidligere ofte var kraftige, fadlagrede og solrige vine med et højt alkoholindhold. I denne uge anmelder BTs Vinekspert Tim Vollerslev, lækre vine fra New Zealand.

Men vinproducenterne i såvel New Zealand som Australien har læst forbrugernes ønsker om lettere og mere frugtprægede, elegante vine, der passer bedre til den nye, lette madstil, som har vundet indpas i alverdens hjem.

Det vil sige mere fisk, mere fjerkræ og i det hele taget lettere kødretter.

Det betyder dog ikke, at producenterne i de to lande har glemt de kraftigere vine – på f.eks. shiraz-druen – til kraftigere retter som vinterens simremad og sommerens grillbøffer.

I det hele taget er producenterne downunder meget bevidste om nye ønsker fra forbrugerne, og de er hurtige til at tilpasse deres vine de nye trend - som altså nu er lettere vine.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.


Men vinproducenterne i såvel New Zealand som Australien har læst forbrugernes ønsker om lettere og mere frugtprægede, elegante vine, der passer bedre til den nye, lette madstil, som har vundet indpas i alverdens hjem.

Det vil sige mere fisk, mere fjerkræ og i det hele taget lettere kødretter.

Det betyder dog ikke, at producenterne i de to lande har glemt de kraftigere vine – på f.eks. shiraz-druen – til kraftigere retter som vinterens simremad og sommerens grillbøffer.

I det hele taget er producenterne downunder meget bevidste om nye ønsker fra forbrugerne, og de er hurtige til at tilpasse deres vine de nye trend - som altså nu er lettere vine.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.