Vinene fra Bordeaux har ændret stil. BTs vinekspert Tim Vollerslev sætter i denne uge fokus på de franske vine, som har fået et moderne og mere frugtigt twist.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>De er blevet mere moderne, mere frugtige og generelt lidt mindre tannin-aggressive end tidligere. Det frugtige præg i specielt de yngre årgange, som dominerer ugens test, er i de seneste år hjulpet godt på vej af gunstige vejrbetingelser.



Stil-ændringen skal nok til dels tilskrives større konkurrence på verdensmarkedet. I mange år troede producenterne i Bordeaux, at de kunne leve på tidligere tiders renomme, men så i sidste ende skriften på væggen og erkendte, at der skulle ændringer til.

Det kølige klima i det sydvestfranske hjørne kan man selvfølgelig ikke ændre på. Så trods stil-ændringen er vinene grundlæggende stadig ‘bordeauxske’, dvs. generelt flotte, karakterfulde og velegnede til mad. Ugens Bordeauxvine ‘lukker op’ og bliver mere behagelige, når de luftes på en karaffel.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.
De er blevet mere moderne, mere frugtige og generelt lidt mindre tannin-aggressive end tidligere. Det frugtige præg i specielt de yngre årgange, som dominerer ugens test, er i de seneste år hjulpet godt på vej af gunstige vejrbetingelser.



Stil-ændringen skal nok til dels tilskrives større konkurrence på verdensmarkedet. I mange år troede producenterne i Bordeaux, at de kunne leve på tidligere tiders renomme, men så i sidste ende skriften på væggen og erkendte, at der skulle ændringer til.

Det kølige klima i det sydvestfranske hjørne kan man selvfølgelig ikke ændre på. Så trods stil-ændringen er vinene grundlæggende stadig ‘bordeauxske’, dvs. generelt flotte, karakterfulde og velegnede til mad. Ugens Bordeauxvine ‘lukker op’ og bliver mere behagelige, når de luftes på en karaffel.

  

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.