Efter julens fede mad og kraftige vine er det her i januar godt med fisk, kylling og grøntsagsretter – og gerne med en dertil passende hvidvin.

Forbrugerne viser i disse år en stigende interesse for hvidvine, og som det fremgår af ugens anbefalinger, findes der i butikkerne et bredt udvalg af spændende hvide vine fra hele verden.


Forbrugerne er ofte villige til at ville betale mere for rødvin end for hvidvin. Men hvis man vil unde sig selv en rigtig god hvidvins-oplevelse, kan det være en rigtig god ide at betale lidt mere for vinen, end man normalt ville gøre.

Hvidvine indeholder næsten ingen tanniner (garvesyre), som man kender det fra rødvine. Til gengæld indeholder vinene ofte masser af frisk frugtsyre, der er med til at skabe balance i vinene.

Gode hvidvine må ikke serveres for kolde, men gerne i store glas. Hvis der er tale om en billigere - eller en halvsød, måske endda sød - hvidvin, skal den helst være køleskabskold.

Tim Vollerslev tester i denne uge 7 hvidvine. Oret abonnement på PLUS for at læse ugens vinguide og få adgang til alle tidligere guider og vores kæmpe vin-database med mere end 3.000 vine.


Efter julens fede mad og kraftige vine er det her i januar godt med fisk, kylling og grøntsagsretter – og gerne med en dertil passende hvidvin.

Forbrugerne viser i disse år en stigende interesse for hvidvine, og som det fremgår af ugens anbefalinger, findes der i butikkerne et bredt udvalg af spændende hvide vine fra hele verden.


Forbrugerne er ofte villige til at ville betale mere for rødvin end for hvidvin. Men hvis man vil unde sig selv en rigtig god hvidvins-oplevelse, kan det være en rigtig god ide at betale lidt mere for vinen, end man normalt ville gøre.

Hvidvine indeholder næsten ingen tanniner (garvesyre), som man kender det fra rødvine. Til gengæld indeholder vinene ofte masser af frisk frugtsyre, der er med til at skabe balance i vinene.

Gode hvidvine må ikke serveres for kolde, men gerne i store glas. Hvis der er tale om en billigere - eller en halvsød, måske endda sød - hvidvin, skal den helst være køleskabskold.

Tim Vollerslev tester i denne uge 7 hvidvine. Oret abonnement på PLUS for at læse ugens vinguide og få adgang til alle tidligere guider og vores kæmpe vin-database med mere end 3.000 vine.

 

Tim Vollerslev tester i denne uge 7 hvidvine

 

2014 Riesling

Selection, Cave du Roi Dagobert, AOC. Alsace.

5 af 6 stjerner

Kommentar: Medium let hvidvin, behageligt tør med flot, frisk og lækker smag af druer, grønne æbler og lidt citrus, med et lille mineralsk strejf.

Velegnet til: Serveres v. 8 gr. som aperitif eller til medium lette retter af fisk, muslinger eller salat.

Pris: Kr. 56.

Forhandler: Rema 1000. www.rema1000.dk

 

2014 Jean-Pierre & Alexandre Ellevin

AOC Chablis, Vin de Bourgogne

4 af 6 stjerner

Kommentar: Tør og frisk, medium let hvidvin, saftig, frugtrig, frisk smag af grønne æbler, ferskner, urter og lidt citrus.

Velegnet til: Serveres v. 8 gr. til fast ost eller medium lette retter af fisk eller skaldyr.

Pris: Kr. 114. Tilbud uge 1+2 kr. 75.

Forhandler: Scandinavian Wine  tlf. 2133 6677. www.scandinavian-wine.dk

 

2014 Villa Maria

Sauvignon Blanc, Organic, Private Bin, Marlborough, N.Z.

5 af 6 stjerner

Kommentar: Harmonisk, frisk, tør og medium let hvidvin, flot, ’kølig’, frugtrig smag af solbær, stikkelsbær, hyldeblomst og lidt grønne krydderurter. Supergodt køb.

Velegnet til: Serveres v. 10 gr. som aperitif eller til østers, let krydrede retter af skaldyr, stegt fisk eller kylling.

Pris: Kr. 119. Tilbud uge 1+2 kr. 99.

Forhandler: Vinens Verden tlf. 6614 4448. www.wine.dk

 

2014 Nigl

Gärtling Grüner Veltliner, Qualitäts wein, Niederösterreich, Austria.

5 af 6 stjerner

Kommentar: Behageligt tør, frisk, medium let hvidvin med flot, velbalanceret smag af grønne pære, melon, urter og lidt limefrugt.

Velegnet til: Serveres v. 8 gr. til faste oste, medium lette retter af stegt fisk.

Pris: Kr. 139. Tilbud ved køb af 6 fl. uge 1+2 kr. 99.

Forhandler: Barrique Vin tlf. 3324 4111. www.barrique.dk

 

2013 Hubertushof

Riesling, Kabinett Trocken, Biowein, Lieserer Schlosberg Steillage, Mosel, Tyskland.

4 af 6 stjerner

Kommentar: Frugtrig og frisk, medium fyldig hvidvin, behageligt tør og sprød, dejlig, lang smag af nektariner, grønne æbler, lidt urter, strejf af citrus og lidt mineralitet.

Velegnet til: Serveres v. 8 gr. til velkomst, frisk ost eller medium krydrede retter.

Pris: Kr. 119. Tilbud ved køb af 6 fl. uge 1+2 kr. 650,-   pr. fl. kr. 108,50.

Forhandler: Vintjenesten.dk tlf. 2460 5720. www.vintjenesten.dk

 

2014 Langlois Chateau

AOC. Sancerre, Val Loire, France.

5 af 6 stjerner

Kommentar: Lækker, medium fyldig hvidvin, tør med lang, frisk, rund smag af melon, nektarin, pære, grapefrugt og grønne urter.

Velegnet til: Serveres v. 10 gr. til faste oste, medium kraftige retter af skaldyr, stegt fisk, grøntsagstærte.

Pris: Kr. 140. Tilbud uge 1+2 kr. 125.

Forhandler: Vinslottet A/S tlf. 4369 1162. www.vinslottet.nu

 

2013 Domaine

Coffinet-Duvernay, AOC. Chassagne-Montrachet, Bourgogne, France.

5 af 6 stjerner

Kommentar: Elegant hvidvin, tør med kompleks, saftig smag af hvide ferskner, citrus og passionsfrugt, smør, hasselnødder og vanilje.

Velegnet til: Luftes en halv time og serveres v, 10 gr. til faste ost eller kraftige retter.

Pris: Kr. 399,95. Tilbud uge 1+2 kr. 299,95.

Forhandler: Theis Vine tlf. 6266 1120. www.theis-vine.dk