Det burde være både nemmere og lækrere, og med en sikker garanti for kvalitet, at droppe sit eget kedelige måltid og forkæle sig selv og hinanden med en aften ude.

Men pas på. For selvom navnet er fint og borddækningen fejlfri, så er det ikke alle restaurantens retter, der er lige gode, advarer kok Anthony Bourdain i Daily Mail.

Og der er dårlige nyheder for kylling- og fiskeelskere.

Østers

Østers er en dyr og eksklusiv spise. Men der er også en risiko forbundet med den slimede musling, hvis den ikke serveres på en decideret fiskerestaurant, eller et sted for østers er deres signaturret, advarer Anthony Bourdain.

Det er svært helt at gardere sig mod dårlige østers, som kan gøre én meget syg, men risikoen er mindre på et sted, hvor de sælger så mange af dem, at de altid har friske østers fra leverandøren.

Wagyu og kobekød

Det eksklusive kød med de karakteristiske lækre fedtmarmoreringer kommer fra helt særligt kvæg og betegnes som verdens dyreste kød. Derfor skal det også nydes i små intense portioner og ikke ’ødelægges’ ved at blive hakket og brugt til burger.

Ser du derfor en restaurant averterer med en eksklusiv burger lavet med kobebøf, kan du været ret sikker på, at restauranten lyver for dig og tager overpriser for helt ordinært oksekød.

Kylling

Ifølge Daily Mail er det en udfordring, selv for professionelle kokke, at få kylling til at blive saftigt og fyldt med intense smage. Men priserne er stadig vaskeægte ’restaurantpriser’, og det er sjældent, man får hvad man betaler for, advarer mediet.

De anbefaler derfor, at man hellere køber et godt stykke kød, da det er her, kokken virkelig kan brillere og skabe noget, du ikke selv kan trylle frem hjemme i køkkenet.

Fisk på fastlandet

Hvis du er på fiskerestaurant ved kysten, kan du været ret sikker på, at fisken på menukortet er lokal – og måske endda fanget samme morgen.

Men drager du længere ind i landet, har fisken rejst den samme distance og har med stor sandsynlighed været frosset ned undervejs. Det får fisken til at miste en del smag og kvalitet.

Kokken Anthony Bourdain tilføjer i øvrigt, at han aldrig køber muslinger på et sted, hvor han ikke kender kokken, da det er nemt for an uforsigtig kok lige at overse en dårlig musling.

Gennemstegt bøf

Dette må nok være den mest tåkrummende bestilling for kvalitetsbevidste kokke verden over: en bøf, der er så gennemstegt, at smag, saft og kraft forsvinder.

Men faktisk er det ikke kun kokken, der kan få en ubehagelig oplevelse.

Ofte gemmer kokken nemlig endeskiver og hårdere stykker kød til dem, der beder om at få bøffen gennemstegt, siger Anthony Bourdain.

»Han kan smide det ud, men det er et kæmpetab. Eller han kan ’gemme det til gennemstegt’ og servere det til en, der foretrækker sit kød eller sin fisk brændt til en smagsløs, læderagtig luns af kulstof,« siger Anthony Bourdain spydigt.