Den 50 år gamle skotske kok kommer med fire tip til, hvordan man kan sikre sig en ekstra god aften, når man er ude for at spise på restaurant.

Og han burde vide, hvad han snakker om. Gordon Ramsay ejer flere restaurationer i Europa, USA, Asien og Mellemøsten. Og udover at være indehaver af et til tider ustyrligt temperament, som man har kunnet se i diverse tv-programmer, så er han indehaver af flere Michelin-stjerner.

I en artikel hos britiske Daily Mail kommer han med sine fire personlige gyldne regler

Dagens ret: Ifølge Gordon Ramsay så skal man passe på med at bestille dagens ret. Specielt, hvis den pågældende restaurant har mange af dem. For så er der måske ikke noget specielt lækkert ved dem, mener han.

Prut om prisen: Her fortæller han, at der er muligheder for at få et decideret slagtilbud, når man skal bestille vin fra den såkaldte 'bin end'-liste. Her mener han vin, hvor flaskerne har delvist ødelagte mærkater, årgange, som skal udfases eller dårligt solgte vine. Så mener han sagtens, at man kan prutte om prisen med restaurantens vinkyper.

En romantisk bordbestilling: Hvis man skal have en hyggelig aften ude med sin bedre halvdel eller på en date, så anbefaler han, at man reserverer et bord til tre, selvom man kun er to. Ifølge Ramsay så forhøjer det din chance for at få et godt bord, og man ikke bliver smidt ind i et hjørne på restaurationen.

Pas på 'berømte' ting: Hvis man er på en restaurant, som på menukortet reklamerer med, at de sælger en 'berømt' ret, så skal man være påpasselig med at bestille retten.

»De kommer med alle de her fine ord og siger: 'Fantastisk, berømt og de bedste profiteroles i landet.' Men hvem siger det? Og hvem har kåret den til det?« lyder det fra den iltre kok.