Det er blevet sommer - og solen kommer forhåbentlig til at skinne ned over os fra en skyfri himmel de kommende mange uger. Sommer er lig med dejlige hyggestunder med venner og familie udendøre - og for mange også med grillen som selskab. Derfor vil vi de kommende 6 uger hver dag give vores PLUS-abonnenter en skøn grill-opskrift.

LOG IND PÅ BT PLUS og få adgang til dagens opskrift - og få hver dag, hen over sommeren, en ny opskrift til grillen.

I dag får du opskriften på en dejlig omgang »Nachos med salsa og jalapenos«

Du får også:

  • Grydestegt Fennikel med Torsk
    Deep-pan pizza
  • Grillet mazarintærte med friske bær
  • Focaccione Peperoni e Alici
  • Grillet mysli
  • Sandwich med kyllingebryst
  • Bruschetta
  • Lammekølle
  • ​Huntley-burger med ekstra ost
  • ​Dessertpizza med bær og chokolade
  • Klassisk coleslaw
  • Bagte søde kartofler med chili og forårsløg
  • Oksechili med majsbrød, cremefraiche og peanuts
  • Grillet ananas med kaffe og vanilje
  • Bondeomelet med rugbrød
  • Koreansk wokret
  • Falafel med tahindip
  • Pizza pomodori e aglio
  • Fiskefrikadeller
  • The OMG burger
  • Risotto med tigerrejer
  • Steak med grillet squash - og fennikelsalat
  • Chokoladetrøfler med bær
  • Sprøde forårsruller
  • Pizza crudo e patate
  • Pommes frites med estragonmayo
  • The Juicy Lucy burger
  • Amerikanske pandekager med appelsin og vanilje
  • Toffeestænger med pekannød
  • Pizza med røget laks og spinatcreme
  • ​Portobellosvampe med persillepesto og gedeost
  • Burger af flank steak
  • Grillede frugter med chokoladesovs
  • Oksesteg med dijon- og urtedressing
  • Rødfisk med avocadosalsa
  • Chokoladevafler med softice
  • Langtids-grillede spareribs
  • Grillede asparges med feta og citron
  • Backyard hero burger på grillen
  • Muslinger med grøntsager
  • Hel kylling med krydderurter

Det er blevet sommer - og solen kommer forhåbentlig til at skinne ned over os fra en skyfri himmel de kommende mange uger. Sommer er lig med dejlige hyggestunder med venner og familie udendøre - og for mange også med grillen som selskab. Derfor vil vi de kommende 6 uger hver dag give vores PLUS-abonnenter en skøn grill-opskrift.

Disse opskrifter ligger allerede klar til dig nedenfor:

  • Grydestegt Fennikel med Torsk
  • Deep-pan pizza
  • Grillet mazarintærte med friske bær
  • Focaccione Peperoni e Alici
  • Grillet mysli
  • Sandwich med kyllingebryst
  • Bruschetta
  • Lammekølle
  • Huntley-burger med ekstra ost
  • Dessertpizza med bær og chokolade
  • Klassisk coleslaw
  • Bagte søde kartofler med chili og forårsløg
  • Oksechili med majsbrød, cremefraiche og peanuts
  • Grillet ananas med kaffe og vanilje
  • Bondeomelet med rugbrød
  • Koreansk wokret
  • Falafel med tahindip
  • Pizza pomodori e aglio
  • Fiskefrikadeller
  • The OMG burger
  • Risotto med tigerrejer
  • Steak med grillet squash - og fennikelsalat
  • Chokoladetrøfler med bær
  • Sprøde forårsruller
  • Pizza crudo e patate
  • Pommes frites med estragonmayo
  • The Juicy Lucy burger
  • Amerikanske pandekager med appelsin og vanilje
  • Toffeestænger med pekannød
  • Pizza med røget laks og spinatcreme
  • ​Portobellosvampe med persillepesto og gedeost
  • Burger af flank steak
  • Grillede frugter med chokoladesovs
  • Oksesteg med dijon- og urtedressing
  • Rødfisk med avocadosalsa
  • Chokoladevafler med softice
  • Langtids-grillede spareribs
  • Grillede asparges med feta og citron
  • Backyard hero burger på grillen
  • Muslinger med grøntsager
  • Hel kylling med krydderurter

Nachos med salsa og jalapenos


​INGREDIENSER

  • NachosCheddarost efter smag
  • Grønne jalapenos
  • Salsa
  • 2 forårsløg
  • 3 tomater
  • 1 syrligt rødt æble
  • 1 usprøjtet lime
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • Lidt frisk ingefær
  • 2 spsk honning
  • 1 spsk. brun farin
  • ½ spsk tomatpuré

I KØKKENET

Skyl grønt og frugt, pil løg og hvidløg, og skræl ingefæren. Fjern top og bundpå forårsløgene. Skær tomater, løg og æbler i fine tern, riv hvidløg, ingefær og skallen af limen, og skær forårsløget i tynde skiver. Vend det hele sammen, og lad gerne salsaen trække et par timer inden servering. Den kan også laves dagen før.

Hæld nachos i kyllingeholderens bund. Riv cheddar, og drys osten over chipsene. Fordel jalapenos i skiver over. Hæld salsa i fordybningen i midten af kyllingeholderen inden servering.

VED GRILLEN

Gør grillen klar til indirekte varme.
På en kulgrill skal du bruge en halv grillstarter med klargjorte briketter, hvis du anvender kulgrill.
Stil kyllingeholderen midt på grillristen, læg låg på, og grill nu, indtil osten er smeltet, nachosene har fået lidt farve, og salsaen bobler.
Det tager omkring 15 minutter.

Foto: Scanpix/ Iris
Vis mere

Nachos er mexicansk og kom fra byen Piedras Negras lige over grænsen ved USA. I 1943 kom amerikanske soldater til et hotel, hvor ejeren Ignacio ’Nacho’ Anaya, netop havde lukket køkkenet. Han havde dog tortilla-chips og ost, som han hurtigt lunede til de trætte soldater.


Grydestegt Fennikel med Torsk


INGREDIENSER

  • 2 hele fennikel
  • 100 g bacon
  • 1 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 citron
  • 1 dl hvidvin
  • 2 dl hønsefond
  • 600 g torsk
  • Friske krydderurter
  • Olie

I KØKKENET

Halver fenniklerne. Skær bacon i små tern, og hak løg og hvidløg fint. Fjern skindet fra torsken, og del torskestykket i fire bøffer. Hak krydderurterne fint.

VED GRILLEN

  1. Klargør grillen til direkte, høj varme. Sæt stegegryden i GBS®-risten, og lad gryden varme op i ca. 5 min.
  2. Hæld olie i gryden, og brun fenniklerne af på den flade side, indtil de har en gylden overflade.
  3. Tag fenniklerne op, og rist bacon af i gryden, til det bliver sprødt. Tilsæt løg og hvidløg, og rist det med i ca. 2 min. Læg fenniklerne tilbage i gryden, og tilsæt saft af citron samt hvidvin og hønsefond.
  4. Skru ned for varmen (fjern briketter, hvis du bruger en kulgrill), og klargør grillen til indirekte, lav varme (150 grader). Lad grydens indhold simre under låg i ca. 10 min. Tilsæt fiskestykkerne, og damp dem under låg i ca. 5 min.
  5. Drys med krydderurter ved servering.

TIP

Alle typer fisk er velegnede til denne ret. Server gerne brød til.

  • Torsken kan blive op til to meter lang og veje lige knap 100 kilo. Torsk er den mest almindelige fisk at bruge i engelske fish and chips.

Deep-pan pizza

INGREDIENSER

  • 25 g gær
  • 200 g italiensk hvedemel (Tipo 00)
  • 200 g durummel
  • 3 dl. lunkent vand
  • 2 spsk. olivenolie.
  • 1½ tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • olivenolie

Fyld

  • tomatsauce
  • revet ost
  • kød fx chorizopølse, parmaskinke, salami eller kogt skinke

I KØKKENET

  1. Bland smuldret gær, vand og olie i en røremaskine. Tilsæt lidt af melet, og rør godt. Hæld salt og sukker i, og tilsæt mel under omrøring, til dejen er let at ælte (uden at klistre, og uden at blive tør).
  2. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse (ca. 45 min.).
  3. Del derefter dejen forsigtigt i to lige store dele, og læg den på et meldrysset bord (gerne durum).
  4. Rul dejen forsigtigt ud med kagerulle, og fordel dejen med fingrene i en velsmurt støbejernspande.
  5. Hæld tomatsauce på, masser af god ost og fyld efter eget valg.

VED GRILLEN

  1. Klargør grillen til indirekte, middelhøj varme.
  2. Sæt støbejernspanden i GBS®-risten, og bag pizzaen i ca. 15-20 min, afhængig af mængden af fyld.

TIP

Tilsæt evt. fuldkornsmel, grahamsmel eller groft hvedemel i stedet for almindeligt hvedemel.

  • Pizzaen stammer fra Napoli i Italien. I 1861, efter Napoli blev genforenet med Italien, fik byen besøg af dronning Margherita, hvor hun fik en pizza i det italienske flags farver: Grøn (basilikum), hvid (mozzarella) og rød (tomat).
    Kilde : Gyldendal/Foto: Wiki

Grillet mazarintærte med friske bær

INGREDIENSER

  • 150 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 175 g blødt smør
  • 1 æg
  • 250 g blødt smør
  • 250 g revet marcipan
  • 250 g sukker
  • 160 g hvedemel
  • 150 g pasteuriseret hele æg

I KØKKENET


Bund
Bland hvedemel og flormelis, og smuldr smørret i. Saml melblandingen med ægget, og rør det hurtigt sammen. Lad dejen hvile i 30 min. i køleskabet. Læg dejen imellem to stykker bagepapir, og rul den ud til den er 1 cm i tykkelsen og passer til formen. Læg den udrullede tærtedej ned i bunden, som følger med 2-i-1 Stegt flæsk-holderen.

Fyld
Rør smør og sukker sammen, og tilsæt marcipan. Rør det hele til en ensartet dej. Tilsæt æggene lidt ad gangen. Tilsæt mel, og rør dejen glat. Hæld dejen ud i den tærtebunden. Sørg for at hele bunden er dækket.

VED GRILLEN

  1. Klargør grillen til indirekte middelhøj varme. Bag tærten i ca. 30-40 min., til mazarindejen er fast.
  2. Prik i dejen med en lille nål eller kniv for at teste, om den er færdigbagt. Hænger dejen fast, skal kagen bage 5-10 min. mere.

TIP

Pynt med friske bær, eller tilsæt friske bær til dejen. Tryk dem forsigtigt ned i kagen før bagning.

Focaccione Peperoni e Alici

INGREDIENSER

Dej

  • 1 liter vand
  • 55 g salt
  • 1,7 kg hvedemel
  • 2 g gær

Fyld

  • 500 g tomatsauce
  • 500 g mozzarellaost
  • 400 g peberfrugter
  • 100 g ansjoser
  • 100 g sorte oliven

Tilsættes lige inden servering

  • Ekstra jomfruolivenolie
  • Friskkværnet sort peber
  • Friske purløg

I KØKKENET

Ælt alle ingredienserne til dejen sammen – brug eventuelt en røremaskine. Kom dejen i en stor skål og dæk den til med film. Stil den et lunt sted og lad den hæve i omkring en time. Når dejen som minimum er hævet til dobbelt størrelse, skal du forme den til kugler på omkring 400 g. Læg kuglerne på en bageplade med bagepapir, stil bagepladen et lunt sted og lad dejen hæve i yderligere en til to timer.

Skyl peberfrugterne. Skær mozzarellaen i skiver. Rul de enkelte dejkugler ud til rektangler og kom tomatsauce, ansjoser, oliven og mozzarella på.

VED GRILLEN

Forbered grillen til direkte varme – ca. 180 °C. Hvis du bruger en kulgrill, skal du bruge briketter i en mængde, der omtrent svarer til en halv grillstarter.

Læg peberfrugterne på risten og luk låget. Grill dem, indtil de er bløde og møre. Tag dem af grillen, fjern skrællen og tag frøene ud. Skær dem derefter i skiver og fordel dem på dejstykkerne.

Varm nu grillen op (indirekte varme) til ca. 180 °C. Læg bagestenen på risten og lad den forvarme i ca. 15 minutter. Stil bagepladen med focacciabrødene på den varme sten og bag dem i 40 minutter under lukket låg. Tilsæt til sidst nogle dråber olivenolie, sort peber og hakket purløg.

TIP

Du kan også komme focacciabrødene i en drypbakke og anbringe den på bagestenen – så bevarer brødet bedre formen.

Grillet mysli

INGREDIENSER

  • 2 dl hasselnøddekerner
  • 1 dl mandler
  • 2 dl havregryn
  • 3 spsk. honning
  • 10 g smør

I KØKKENET

Hak hasselnødder og mandler groft. Vend dem derefter sammen med havregrynene.

VED GRILLEN

Gør grillen klar til 50/50-grillmetode. På en kulgrill skal du bruge det, der svarer til én grillstarter klargjorte briketter. Sæt en pande på grillen ved direkte varme. Smelt smør og honning på panden, tilsæt så nødde-havregrynsblandingen. Rist myslien, til nødderne har fået lidt farve. Servér den med yoghurt.

Sandwich med kyllingebryst

INGREDIENSER

  • 2 skiver daggammelt brød efter eget ønske
  • 1 stk. kyllingebryst
  • 2 spsk. oliventapenade
  • 30-40 gram brie

I KØKKENET

Skær brødet ud i 1 cm tykke skiver.
Smør oliventapenaden på top og bund.
Rens kyllingebrystet for hinder og scener.
Skær brien i tynde skiver.

VED GRILLEN

Klargør grillen til direkte middelhøjvarme. Sæt vaffel- og sandwichjernet i GBS®-risten, og lad det varme op i 5-8 minutter.
Læg kyllingebrystet i jernet, og grill det i ca. 5-8 min. Vend herefter jernet 180 grader, og grill kyllingebrystet videre i 8 min., til det når en kernetemperatur på 65 grader. Lad det hvile i min. 5 min., og skær det i skiver.

Saml sandwichen med brie og grillet kylling.

Læg den i sandwichjernet. Luk jernet godt sammen om brødet, og grill det i ca. 5-8 min. Vend jernet 180 grader, og grill sandwichen i yderligere 5-8 min. Tjek at overfladen har fået sprøde skorpe.

TIP

Du kan også bruge oksekød eller skinke i stedet for kyllingebryst.

Bruschetta

INGREDIENSER

  • Skiver af daggammelt brød, smeltet smør eller olie
  • Tomatfyld
  • 4 tomater, ½ bdt. basilikum, salt, peber, lidt sukker

Oliventapanade

  • 1 glas sorte oliven uden sten, 1 fed hvidløg, 1 spsk. brun farin, 3 spsk. god olivenolie, salt, peber
  • Pesto
  • 1 bdt. persille, 1 dl olivenolie, 50 g solsikkekerner, 50 g revet parmesan, 1 spsk. brun farin, salt, peber

I KØKKENET

Tomatfyld
Skyl tomaterne, og skær dem i kvarter. Fjern kerner, og skær kødet i små tern. Læg dem i en skål. Hak basilikum fint, og vend den i tomaterne. Smag til med salt, peber og lidt sukker.

Oliventapanade
Dræn de sorte oliven. Pil hvidløg, og pres det ned i en blender. Blend det til en lind masse med oliven, brun farin og olivenolie. Smag til med salt og peber.

Pesto
Skyl og slyng persillen, og blend den med olie, så du har en jævn masse. Tilsæt solsikkekerner, parmesan og brun farin, og blend det grundigt. Smag til med salt og peber.

VED GRILLEN

Tomatfyld
Skyl tomaterne, og skær dem i kvarter. Fjern kerner, og skær kødet i små tern. Læg dem i en skål. Hak basilikum fint, og vend den i tomaterne. Smag til med salt, peber og lidt sukker.

Oliventapanade
Dræn de sorte oliven. Pil hvidløg, og pres det ned i en blender. Blend det til en lind masse med oliven, brun farin og olivenolie. Smag til med salt og peber.

Pesto
Skyl og slyng persillen, og blend den med olie, så du har en jævn masse. Tilsæt solsikkekerner, parmesan og brun farin, og blend det grundigt. Smag til med salt og peber.

TIP

Giv brødene mere smag ved at rive lidt hvidløg ned i smørret eller olien, inden du pensler skiverne.

Lammekølle

​INGREDIENSER

  • 1 lammekølle a 2 kg med ben
  • 10 fed hvidløg
  • 6 rosmarinstilke
  • 1 usprøjtet citron
  • salt
  • friskkværnet sort peber

Pommes Anna

  • 1½ kg bagekartoffel
  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 250 g smør
  • Salt
  • Friskkværnet sort peber

I KØKKENET

Skær små lommer i lammekøllen. Pil hvidløgsfeddene, og stik dem og skyllede rosmarinstilke deri. Vask citronen, riv skallen, og smør lammekøllen ind i citronskal, salt og peber. Sæt lammekøllen på rotisseriet, og spænd den fast med rotisseri-gaflerne.

Skræl og skyl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Pil og hak løg og hvidløg, og smelt smørret. Bland løg, hvidløg og smør. Læg et lag kartofler i et ildfast fad, derefter et lag hvidløgssmør, krydr med salt og peber – og gentag i lag, indtil du ikke har flere kartofler.

VED GRILLEN

Gør grillen klar til indirekte varme. På en kulgrill skal du bruge det, der svarer til knap én grillstarter klargjorte briketter.
Sæt rotisseriet i grillen, og tænd motoren. Grill nu lammekøllen under låg i halvanden time.

Stil så fadet med kartofler ind midt på risten, læg låg på igen og grill, indtil kartoflerne er møre. Det tager omkring en time. Servér kartofler og skiver af lammekøllen sammen – eventuelt med en grøn salat vendt med vinaigrette.

TIP

Pommes anna er en alsidig kartoffelret, som du kan anvende til alverdens kød. Lav eventuelt en større portion, og gem den på køl. Skær den ud i firkantede stykker dagen efter, og steg dem på panden. Så har du nemt tilbehør til aftensmaden!

​Huntley-burger med ekstra ost

INGREDIENSER

  • 180-220 g hakket oksekød pr. burger (min. 20 % fedt)
  • Salt og friskkværnet peber
  • 8-12 skiver kvalitets bacon – eller køb et helt stykke og skær selv skiver
  • 2 blade salat – f.eks. romainesalat
  • 2 bøftomater
  • 1 løg – f.eks. salatløg, zittauerløg eller rødløg
  • 4 gode burgerboller – evt. grovbolle

Blue cheese-dressing

  • 2 dl mayonnaise – eller brug crème fraiche 18 %
  • 2 dl blåskimmelost – f.eks. danablu
  • Citronsaft
  • Salt og friskkværnet peber
  • Ekstra blåskimmelost til gratinering af bøfferne

I KØKKENET

Det er vigtigt, at det hakkede oksekød har en fedtprocent omkring 20 %, fordi det giver saft og kraft til bøfferne og forhindrer dem i at blive tørre. Rør eventuelt kødet godt med 1 tsk. salt per 200 g kød – det hjælper kødet med at samle sig og holde på formen. Form bøfferne med Webers burgerpresser og krydr så med salt og friskkværnet peber. Stil dem på køl, indtil du skal grille dem.

Skyl salat og tomat godt og lad begge dele tørre. Skær tomaterne i skiver, så du får fire pæne, gode skiver. Hak løget fint. Stil grøntsagerne til side.

Lav så blue cheese-dressingen. Riv osten groft eller smuldr den med fingrene i en skål. Tilsæt mayonnaise og rør dressingen grundigt til en ensartet masse. Smag til med salt og friskkværnet peber samt citronsaft, der giver modspil til den forholdsvis fede dressing. Stil den i køleskabet, indtil burgerne skal samles.

Bruger du et helt stykke bacon, skærer du skiver i den tykkelse, du ønsker. Det vil give bedre og sprødere baconskiver, da der ofte er en del vand ved skiveskåret bacon.

VED GRILLEN

Gør grillen klar til høj, direkte varme. Læg bøfferne på grillen, når den er blevet godt varm. Læg låget på grillen og lad bøfferne stege, til der dannes klar saft på toppen. Vend så bøfferne og lad dem grille færdig – eventuelt ved indirekte varme, så de ikke branker. Det sidste minut de grilles, lægger du lidt blåskimmelost oven på hver bøf, så osten smelter. Tag bøfferne af og lad dem hvile, så saften samler sig.

Rist baconen sprød på grillen, inden du lægger skiverne på fedtsugende papir. Grill så burgerbollerne ganske kort, til de får grillmønster.

TIP

Læg salat på bunden, derefter tomatskiver og hakket løg. Læg blue cheese-dressing på og følg efter med de grillede bøffer med smeltet blåskimmelost. Slut af med sprød bacon og toppen af burgerbollen.

Dessertpizza med bær og chokolade

INGREDIENSER

  • 1 stk. pizzabund
  • 1 dl mascarpone (italiensk ost)
  • 1 spsk. honning
  • 150 g friske bær (fx blåbær, jordbær, hindbær eller brombær efter sæson)
  • 100 g hvid chokolade
  • Frisk basilikum eller mynte

I KØKKENET

Læg den hvide chokolade på en bageplade med papir. Stil den på køl efter grillning og hak chokoladen, når den er afkølet.
Rul bunden ud så tyndt som muligt og læg den på en bageplade med bagepapir. Smør bunden med mascarpone.
Fordel honning jævnt over mascaponen og drys afkølet, grillet hvid chokolade over.
Skyl de friske bær og skær dem ud, afhængig af størrelse.

VED GRILLEN

Klargør grillen til indirekte middelhøj varme (180° C).
Sæt bagepladen med den hvide chokolade på grillen, indtil den er lysebrun, og chokoladen krystalliserer.
Skru op for varmen eller tilføj briketter. Læg bagestenen på grillen, og bag pizzaen ved høj varme (220° C), indtil bunden er sprød.
Tag pizzaen af og anret med de friske bær og frisk basilikum eller mynte.

Klassisk coleslaw

INGREDIENSER

  • ½ Lille hvidkål
  • 2 gulerødder

Marinade

  • 1 spsk. Dijonsennep
  • ½ dl æble- eller hvidvinseddike
  • 1½ tsk. Sellerisalt
  • 1 spsk. Sukker
  • ½ tsk. Spidskommen
  • Peber

Dressing

  • 100 g cremefraiche
  • 1¼ dl mayonnaise
  • salt
  • Peber
  • Sukker

I KØKKENET

Skær hvidkålen i fine strimler, og skræl og riv gulerødderne groft og bland godt sammen. Pisk nu ingredienserne til marinaden sammen, og tilsæt kålblandingen. Lad kålblandingen trække I 30 minutter, og vend den ofte. Bland ingredienserne til dressingen sammen – smag til med salt, peber og sukker. Hæld marinaden fra kålblandingen, og vend grøntsagerne i dressingen.

Bagte søde kartofler med chili og forårsløg

INGREDIENSER

  • 800 g søde kartofler
  • 6 spsk. olie
  • 3 tsk. akaciehonning
  • Salt
  • Peber
  • Chilipulver

Garniture

  • 3 forårsløg
  • ½ rød chili

Hvidløgsolie

  • 1 bdt. persille
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dl olivenolie
  • Salt
  • Peber

I KØKKENET

Skrub de søde kartofler grundigt. Skær dem i tynde både, og læg dem i en skål. Bland olie, akaciehonning, salt, peber og lidt chilipulver, og læg kartoflerne ned i blandingen. Kom det hele i en fiskebakke.

Skyl forårsløg og chili, og hak dem derefter fint.

Skyl persillen, pil hvidløgene, og blend det hele med olien. Smag til med salt og peber.

VED GRILLEN

Klargør grillen til indirekte, høj varme.

Anbring fiskebakken med kartoflerne midt på risten, luk låget, og steg fisken i 30-35 minutter, eller indtil den er mør.

Bland de hakkede forårsløg og chilien med kartoflerne, og smag til med hvidløgsolie.

Oksechili med majsbrød, cremefraiche og peanuts

INGREDIENSER

  • 1,5 kg oksekød, f.eks. bov eller tykkam
  • 3 store løg
  • 5 fed hvidløg
  • 3 spsk. olie
  • 1 spsk. paprika
  • 200 g tomatpuré
  • 1,2 kg hakkede tomater
  • 1,2 kg bagte bønner
  • 200 g gorgonzola
  • 2,5 dl vand
  • Sambal oelek
  • Salt
  • Peber

I KØKKENET

Fjern fedt og sener fra kødet. Skær derefter kødet i tern på ca. to cm.

Skræl løgene, og hak dem fint. Pil og pres hvidløget.

VED GRILLEN

Klargør grillen til direkte, høj varme. Brug kulbakker, så det er nemt at skifte til indirekte varme.

Anbring stegegryden i risten, og luk låget til grillen, så stegegryden varmes godt op.

Hæld olie i stegegryden. Vent, til olien er godt varm, og brun så kødet. Tilsæt løg og hvidløg, og steg dem af i et par minutter.

Tilsæt paprika og tomatpuré, mens du rører rundt. Fortsæt med at røre rundt, til ingredienserne er godt blandet sammen.

Tag stegegryden af risten, og flyt kulbakkerne ud til hver side, så du kan fortsætte tilberedningen med indirekte varme.

Sæt stegegryden tilbage i risten, tilsæt derefter hakkede tomater, bagte bønner og vand. Sæt låget på stegegryden, og luk låget til grillen. Lad retten stå og simre i omkring 45 min., indtil kødet er mørt. Rør rundt med jævne mellemrum. Rør osten i, og lad retten stå i yderligere 15 min.

Smag til med sambal oelek, salt og peber.

Servér med majsbrød, cremefraiche og saltede peanuts.

TIP

Tilsæt mere vand, hvis chilien bliver for tyk.

Du kan også bruge hakket oksekød i stedet for skært oksekød.

Grillet ananas med kaffe og vanilje

INGREDIENSER

  • 1 ananas
  • 200 gram brun farin eller rør sukker.
  • 1 dl mørk rum
  • 5 spsk kaffe
  • 1 stang vanilje

I KØKKENET

Skær toppen af og skræl ananassen. Del den i fire kvarte på langs og skær 16 stk. en centimeter store både af ananassen, lad stokken forblive på..

Sæt ananasstykkerne i holderen med stokkene nedad. Flæk vaniljestagen på langs og skrab kornene ud.

Kog korn og vaniljestang, rom, sukker og kaffe op og koge det til det halve til en sirup.

Kom de skårne ananas op i holderen med stokke ned ad. Pensl ananas stykkerne med den indkogte sirup.

VED GRILLEN

Klargør grillen til indirekte varme og sæt stegt flæsk-holderen på den medfølgende bakke på grillen.

Grill ananassen i 10 til 15 min.

Pensl igen med lagen og grill yderligere ananassen 10 min.

Tag ananassen af og pensl en tredje gang.

TIP

Server ananassen lun med vaniljeis.

Bondeomelet med rugbrød

INGREDIENSER

  • 4 æg
  • 2 dl mælk
  • 1 tsk. salt
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ bundt purløg
  • 150 g champignon
  • 8 kogte kartofler
  • 3 små chorizo-pølser
  • Frisk timian
  • Rugbrød og smør til servering

I KØKKENET

Gør massen til omeletten klar. Pisk æg, mælk og salt sammen. Pil og hak løg og hvidløg, skyl purløget og hak det. Rengør champignonerne, og skær dem og kartoflerne i skiver. Skær chorizoen i grove stykker.

VED GRILLEN

Gør grillen klar til mellem, direkte varme. Sæt panden/wokken på grillen, og lad den blive varm.

Steg først chorizoen sprød i lidt olie. Tilsæt løg, hvidløg og champignon, og steg det let gyldent. Tilføj kartofler, drys frisk, hakket timian over, og hæld æggemassen over. Læg låg på, og lad omeletten bage. Husk at røre jævnligt, så den ikke brænder på. Drys purløget over og servér med rugbrød og smør.

Koreansk wokret

INGREDIENSER

  • 800 g oksefilet
  • ½ spidskål
  • 1 rød peber
  • 2 gulerødder
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 bundt grønne asparges
  • 2 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg

RUBBEN - KRYDDERIBLANDINGEN

  • 1 spsk. paprika
  • 1 spsk. brun farin
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • ½ tsk. kardemomme
  • ½ tsk. hvidløgspulver
  • ½ tsk. cayennepeber
  • ½ tsk. salt
  • Soja
  • Friske krydderurter
  • Olie til stegning

I KØKKENET

Bland alle krydderier til en rub. Skær kødet i strimler. Mariner kødet med rubben og lad det trække i minimum 30 min.
Snit grøntsager i strimler. Hak krydderurterne.

VED GRILLEN

Klargør grillen til direkte, høj varme. Sæt wokken i GBS®-risten og lad den varme op. Tilsæt olie, når wokken er varm. Brun kødet af, og tag det op af wokken, når det er jævnt brunet. Svits grøntsager og tilsæt herefter kødet og de friske krydderurter. Smag til med soja.
Vælg grøntsager efter sæson.

Falafel med tahindip

INGREDIENSER

Falafel

  • 250 g tørrede kikærter
  • 1 bundt persille
  • 5-8 fed hvidløg
  • 1 stort løg
  • 1 tsk. Stødt koriander
  • 1 tsk. Stødt spidskommen
  • 2 spsk. tahin
  • Salt
  • Peber
  • Neutral olie til stegning

Tahindip:

  • 2 spsk. Tahin
  • 4 spsk. Græsk yoghurt
  • Saften fra 1 citron
  • ½ spsk. Honning
  • Salt
  • Peber
  • Frisk koriander

I KØKKENET

Lad kikærterne stå i blød i rigelige mængder vand natten over. Skyl persillen, og pil hvidløg og løg. Hæld vandet fra kikærterne. Blend dem groft sammen med persille, hvidløg og løg. Tilsæt koriander, spidskommen, tahin, salt og peber. Form massen til små boller og sæt dem i køleskabet.

Lav tahindippen. Bland tahin og yoghurt. Skyl citronen og halvér den. Grill hver halvdel med den flade side nedad, indtil den har fået grillstreger. Pres saften ud af de to halve citroner, og tilsæt den til tahinblandingen. Tilsæt honning, og smag til med salt, peber og den skyllede og hakkede koriander.

VED GRILLEN

Varm grillen op (indirekte varme) til ca. 185 °C.

Sæt en støbejernspande på grillen, tilsæt olie, og lad den stå og blive varm. Steg falaflerne i olien, til de bliver gyldne og sprøde. Tag dem af panden og læg dem på et stykke køkkenrulle. Servér dem med tahindippen.

Pizza pomodori e aglio

INGREDIENSER


Dej:

  • 1 liter vand
  • 55 g salt
  • 1,7 kg hvedemel
  • 2 g frisk gær

Fyld:

  • 500 g friske tomater
  • 20 g frisk hvidløg
  • 500 g mozzarellaost
  • 100 g sorte oliven

Tilsættes lige inden servering:

  • Ekstra jomfruolivenolie
  • Friskmalet sort peber
  • Tørret oregano

I KØKKENET

  1. Ælt alle ingredienserne til dejen sammen i en røremaskine. Læg dejen i en skål dækket med film. Stil den et lunt sted, og lad den hæve i omkring en time.
  2. Når dejen som minimum er hævet til dobbelt størrelse, flyttes den over på køkkenbordet. Form den til kugler à omkring 120 g.
  3. Læg kuglerne på en bageplade med bagepapir, stil dem et lunt sted, og lad dem hæve i yderligere 1-4 timer.
  4. Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Pil hvidløget, og knus det i en morter. Skær mozzarellaen i skiver.
  5. Når dejkuglerne er færdighævet, rulles de ud i ensartede cirkler eller rektangler. Fordel en halv teskefuld knust hvidløg over bunden, og læg derefter et lag tomater på, så de overlapper hinanden. Tilsæt olivenolie, mozzarella, oliven og oregano til sidst.

VED GRILLEN

  1. Varm grillen op (indirekte varme) til ca. 220 °C. Hvis du bruger en kulgrill, skal du bruge briketter i en mængde, der omtrent svarer til en halvfuld grillstarter.
  2. Sæt bagestenen midt på grillristen. Lad den forvarme i ca. 15 minutter.
  3. Læg pizzaen på bagestenen, luk låget, og grill pizzaen i 16-20 minutter, til kanterne er sprøde. Tilsæt til sidst nogle dråber olivenolie og sort peber.

Fiskefrikadeller

INGREDIENSER

  • 500 g hakket torsk
  • 1 æg
  • 2 spsk. majsstivelse
  • 1 dl mælk
  • 1 løg, fintrevet
  • 1 bdt. persille, hakket
  • 1 tsk. salt
  • Frisk peber
  • Olie og smør til stegning

I KØKKENET

Rør alle ingredienser sammen til farsen, og sæt den på køl 1 time.

VED GRILLEN

Varm panden let op. Hæld lidt olie og smør på den varme pande og form fiskefrikadellerne. Grill dem under låg i ca. 8 min. Vend dem og grill dem 8 min. på den anden side.

TIP

Serveres sammen med spidskåls salat og hjemmerørt remoulade.

The OMG burger

INGREDIENSER

  • 4 kyllingebryst af god kvalitet
  • Smagsneutral olie
  • Salt og friskkværnet peber
  • Evt. bacon i skiver
  • 2 blade salat – f.eks. rucola
  • 2 bøftomater
  • 1 løg – f.eks. salatløg, zittauerløg eller rødløg
  • 4 gode burgerboller – f.eks. fuldkornsbolle

Rub

  • 1 spsk. cayennepeber
  • 1 spsk. gurkemeje
  • 1 spsk. paprika
  • 1 spsk. salt
  • 1 spsk. brun farin

Sweet and spicy-dressing

  • 2 dl mayonnaise
  • 1 dl sød chilisauce
  • 1 stk. frisk chili, finthakket
  • 1 spsk. frisk ingefær, fintrevet
  • Honning
  • Salt og friskkværnet peber

Ekstra sød chilisauce til glasering

  • Grillede og syltede røde peberfrugter
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 1 dl eddike

I KØKKENET

Begynd med at blande dressingen. Rør mayonnaise og sød chilisauce sammen. Tilsæt så revet ingefær, hakket chili og smag til med honning, salt og peber.

Skyl salat og tomat godt, og lad begge dele tørre. Skær tomaterne i skiver, så du får fire pæne, gode skiver. Hak løget fint. Stil grøntsagerne til side.

Skær toppen af peberfrugterne og fjern kernerne. Gør grillen klar til høj, direkte varme og grill nu peberfrugterne helt sorte under låg. Læg dem i en pose og sæt den i køleskabet. Mens peberfrugterne køles af, kan du lave syltelagen. Kog vand, eddike og sukker sammen og tilsæt chili efter smag. Når peberfrugterne er kølet af, kan du nemt fjerne skindet. Skær dem nu i strimler og kom dem i syltelagen.

Bland de tørre ingredienser til orly-dejen – tilsæt æggene ét ad gangen, mens du pisker dejen godt. Tilsæt så øl, til dejen får pandekagedej-konsistens.

Halvér hvert kyllingebryst på langs – vandret. Vend stykkerne i rubben – og lad dem gerne ligge og marinere et stykke tid. Det bliver resultatet bare bedre af. Når du er klar, vender du stykkerne i mel, derefter orly-dej, lader dem dryppe lidt og vender dem så i den grove rasp.

VED GRILLEN

Burgerbollerne ristes gyldne på grillen ved direkte varme og holdes lune. Varm en wok eller dyb stegepande godt op og kom godt med olie i. Når olien er ca. 170-180 grader, kommes den panerede kylling i. Vend stykkerne en gang imellem, så de får en jævn gylden farve. Kyllingen skal have en kernetemperatur på minimum 75 grader for at være færdig.

TIP

Læg salat på bunden, derefter tomatskiver og hakket løg. Læg sweet and spicy-dressing på og tilføj så efterfølgende den sprøde kylling. Top med grillede, syltede peberfrugt og toppen af burgerbollen.

Risotto med tigerrejer

INGREDIENSER

  • 1 kg tigerrejer
  • salt og peber

Risotto:

  • 200 g friske ærter
  • 200 g friske bønner
  • 1 bundt grønne asparges
  • 2 skalotteløg
  • 2 kinesiske hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 25 g smør
  • 400 g risottoris
  • 3 dl hvidvin
  • 2 tsk. salt
  • 9 dl god hønsebouillon
  • 200 g fintrevet frisk parmesan
  • lidt smør til stegning
  • ½ bundt persille
  • ½ bundt dild
  • skal af 2 citroner
  • flagesalt og friskkværnet peber

TIP

Du kan også anvende svampe i stedet for rejer, således at retten kan nydes som tilbehør til kød.

I KØKKENET

  1. Pil rejerne og fjern tarmen.
  2. Hak løg og hvidløg fint. Pil ærterne, og skær bunden af aspargesene. Snit aspargesene i tynde, skrå skiver. Klargør de resterende ingredienser.
  3. Hak persille og dild groft og riv skallen af citronen.

VED GRILLEN

  1. Klargør grillen til direkte, høj varme. Sæt wokken i GBS®-risten og varm wokken godt op med olie i. Læg rejerne i wokken, når den er varm, og rist dem af, til de skifter farve. Krydr med salt og peber. Tag rejerne op og gem dem til senere.
  2. Rist løg, hvidløg og ris i samme wok på grillen med olie og smør, til de er klare. Tilsæt hvidvin og lad væden koge ind til det halve. Tilsæt hønsefond og kog risottoen mør, ca. 25 min.
  3. Tilsæt de friske ærter, asparges, bønner, persille og reven parmesanost, og smag til med salt og peber. Drys rejser, friskhakkede urter og citronskal ud over risottoen inden servering.

Steak med grillet squash - og fennikelsalat

INGREDIENSER

  • 2 steaks af oksefilet á 300 g
  • Salt og peber

Lun squash- og fennikelsalat

  • 1 fennikel
  • 1 squash
  • 1 majskolbe
  • 1 rødløg
  • 1 dl friske krydderurter, hakket
  • Olivenolie
  • Salt og peber

I KØKKENET

Skyl fennikel og squash. Skær dem i 2 halve på langs. Fjern blade fra majskolben, og vask den. Hak løg og krydderurter fint.

Krydr bøfferne med salt og peber.

EFTER GRILLNING

Skær grillet fennikel og squash i skiver. Skær kornene af den grillede majs. Vend de grillede grøntsager med finthakket løg, krydderurter og lidt olie, og krydr salaten med salt og peber. Server salaten til bøfferne.

VED GRILLEN

Fyld grillstarteren ¾ op med Weber-briketter, og klargør grillen til direkte, høj varme, ca. 260-270 grader. Pensl risten med neutral olie, og grill majskolben på alle sider i ca. 10 min. Grill fennikel og squash 2- 3 min., så der grillsteger på begge sider.

Læg støbejernsristen i GBS®-risten, og lad den varme godt op. Pensl risten med neutral olie og grill bøfferne på støbejernsristen i ca. 3-4 min. på hver side, eller til de har opnået en kernetemperatur på 58 grader. Lad bøfferne hvile i ca. 10 min. før de serveres.


Chokoladetrøfler med bær

INGREDIENSER

  • 175 g smør
  • 175 g mørk finthakket chokolade
  • 3 æg
  • 250 g sukker
  • ½ stang vanilje, kornene
  • 115 g hvedemel
  • ⅓ tsk. salt
  • Friske bær
  • Smør til stegning

I KØKKENET

Smelt smør og chokolade i en gryde. Pisk æg, sukker og vaniljekorn sammen. Bland mel og salt i en skål. Tag gryden med smeltet smør og chokolade af blusset, og lad blandingen afkøle i gryden. Pisk æggeblandingen ned i gryden. Vend derefter mel i.

VED GRILLEN

Klargør grillen til indirekte, middelhøj varme. Smør æbleskivepanden med smør, og fyld hvert hul halvt op med dej. Tilsæt bær, og fyld derefter resten af hullet med dej. Sæt æbleskivepanden i GBS®-risten, og lad trøflerne bage i 12-15 min.

TIP

Brug sæsonens friske bær. Tilsæt evt. grofthakket chokolade som pynt.

​Forårsruller

INGREDIENSER

  • 400 g rejer, kyllingebryst eller svinemørbrad
  • 300 g porrer
  • 300 g gulerødder
  • 300 g squash
  • 300 g champignon
  • 2 fed hvidløg
  • 40 g ingefær
  • 2 æg
  • 20 spsk. jordnøddeolie
  • Chili
  • Peber
  • 2 spsk. sojasauce
  • 24 stk. rispapir (20 x 20 cm)

I KØKKENET

  1. Først skal fyldet laves. Start med at skære rejer, kylling eller svinekød i skiver eller tern. Hvis rejerne ikke er for store, skal de ikke skæres i stykker.
  2. Skyl porrer, gulerødder, squash og champignon.
  3. Skræl gulerødderne og ingefæren, og pil hvidløget.
  4. Hak hvidløg og ingefær, og skær de resterende grøntsager i skiver.
  5. Pisk æggene sammen i en skål, og sæt dem til side til senere.

VED GRILLEN

  1. Forbered grillen til direkte varme – ca. 200 °C.
  2. Sæt wokken ned i hullet på GBS®-risten, og lad den forvarme.
  3. Varm 2 spsk. jordnøddeolie i wokken, og brun kødet eller rejerne i olien.
  4. Kyllingekød skal steges i 10 minutter, rejer noget mindre.
  5. Tag kødet op af wokken, og kom lidt ekstra olie i den.
  6. Tilsæt grøntsagerne, og steg dem i 4-5 minutter.
  7. Lad hvidløg, ingefær og chili stege med det sidste minut, indtil grøntsagerne er færdige.
  8. Tilsæt peber og sojasauce til sidst. Hold lidt igen med sojasaucen, da der ellers risikerer at komme for meget væske i grøntsagsfyldet.
  9. Nu skal forårsrullerne foldes.
  10. Anbring to stykker rispapir oven på hinanden.
  11. Læg en passende mængde grøntsagsfyld i midten.
  12. Pensl kanterne af rispapiret med æg.
  13. Fold de to sider ind over fyldet. Pensl derefter rispapirets øverste og nederste kant, og rul det sammen til en forårsrulle. Pensl forårsrullerne med olie.
  14. Grill rullerne ved direkte varme (200 °C) på alle tre sider i 1 minut, eller til de har fået grillmærker. Servér dem med hjemmelavet chilisauce.


Pizza crudo e patate




INGREDIENSER

Dej:

  • 1 liter vand
  • 55 g salt
  • 1,7 kg hvedemel
  • 2 g frisk gær

Fyld:

  • 500 g kartofler
  • 500 g mozzarellaost
  • 400 g parmaskinke
  • Tilsættes lige inden servering
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • Friskkværnet sort peber og/eller chiliflager
  • Tørret oregano

I KØKKENET

1. Ælt alle ingredienserne til dejen sammen i en røremaskine.

2. Læg dejen i en skål dækket med film.

3. Stil den et lunt sted, og lad den hæve i omkring en time.

4. Når dejen som minimum er hævet til dobbelt størrelse, flyttes den over på køkkenbordet. Form den til kugler á omkring 120 g.

5. Læg kuglerne på en bageplade med bagepapir, stil dem et lunt sted, og lad dem hæve i yderligere 1-4 timer.

6. Skær de uskrællede kartofler i tynde skiver, og kog dem i letsaltet vand, til de er bløde, men stadig har en fast konsistens.

7. Køl dem af i koldt vand med det samme efter kogning for at stoppe kogeprocessen.

8. Skær mozzarellaen i skiver.

9. Riv skinken i mindre stykker med fingrene, eller skær den i fine, tynde skiver med en skarp kniv.

10. Når dejkuglerne er færdighævet, rulles de ud i ensartede cirkler.

11. Læg et lag kartofler på pizzabunden, så de fylder hele bunden, men ikke overlapper for meget.

12. Tilsæt lidt olivenolie. Læg derefter den skiveskårne mozzarella og parmaskinken på.

VED GRILLEN

1. Varm grillen op (indirekte varme) til ca. 220 °C. Hvis du bruger en kulgrill, skal du bruge briketter i en mængde, der omtrent svarer til en halvfuld grillstarter.

2. Sæt bagestenen midt på grillristen. Lad den forvarme i ca. 15 minutter.

3. Læg pizzaen på bagestenen, luk låget, og grill pizzaen i 16-20 minutter, til kanterne er sprøde.

4. Kom lidt olivenolie, sort peber, parmesanflager og basilikumblade på pizzaen.

Pommes frites med estragonmayo

INGREDIENSER


Fritter

  • 6 bagekartofler
  • 2 rosmarinkviste
  • ½ dl neutral olie
  • Flagesalt Peber

Estragonmayo

  • ½ bundt estragon
  • ½ citron (grillet på skærefladen)
  • 2 dl god mayo
  • SaltPeber

I KØKKENET

  1. Skyl og slyng estragonen, og hak den fint.
  2. Del citronen, og grill den ene halvdel hårdt på skærefladen.
  3. Pres saften af den halve citron, og rør saften sammen med mayo og estragon.
  4. Smag til med salt og peber.V
  5. ask kartoflerne grundigt.
  6. Skær hver kartoffel i aflange ”bjælker”, og vend dem i olie, salt og peber.
  7. Læg dem i den fintmaskede kurv til rotisseri.
  8. Sæt kurven på rotisserispyddet.

VED GRILLEN

  1. Klargør grillen til indirekte, høj varme.
  2. Sæt rotisseriet med den fintmaskede kurv på grillen, og start motoren.
  3. Grill kartoflerne i en time – eller til de er sprøde.
  4. Vend de færdige kartofler i grofthakket rosmarin.

TIP

Hvis du ønsker, at dine kartoffelstykker skal have korrekte pommes frites-størrelse, skal målene på »bjælkerne« være 1 x 1 x 7 cm.


The Juicy Lucy burger

lINGREDIENSER

  • 250 g hakket oksekød pr. burger (min. 20 % fedt)
  • Salt og friskkværnet peber
  • 4 skiver cheddar
  • 2 blade salat – f.eks. iceberg
  • 2 bøftomater1 løg – f.eks. salatløg, zittauerløg eller rødløg
  • 4 gode burgerboller – evt. klassiske med sesam on the top
  • Bearnaise-mayonnaise
  • 3 dl god mayonnaise
  • 2 spsk. frisk estragon, finthakket
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 1 mellemstort skalotteløg
  • Cayennepeber

I KØKKENET

1. Start med at røre bearnaise-mayonnaisen sammen.

2. Hak skalotteløget fint.

3. Bland det så med finthakket estragon og mayonnaise.

4. Tilsæt dijonsennep, og smag til med cayennepeber, salt og friskkværnet peber.

5. Stil mayoen på køl.

6. Skyl salat og tomat godt, og lad begge dele tørre.

7. Skær tomaterne i skiver, så du får fire pæne, gode skiver.

8. Hak løget fint.

9. Stil grøntsagerne til side.

10. Det er vigtigt, at det hakkede oksekød har en fedtprocent omkring 20 %, fordi det giver saft og kraft til bøfferne og forhindrer dem i at blive tørre. Rør eventuelt kødet godt med 1 tsk. salt per 200 g kød – det hjælper kødet med at samle sig og holde på formen.

11. Mål kødet op i bøffer a 125 g. Form dem med bøfpresseren.

12. Skær hver skive cheddar i fire, som stables oven på hinanden.

13. Lav en lille fordybning midt på en bøf, stil tårnet af fire skiver ost her, inden du placerer en 125 g-bøf ovenpå.

14. Saml bøffen med fingrene, indtil den er helt lukket. Hvis der er huller, vil osten flyde ud under grillning.

15. Krydr bøfferne med salt og peber.

VED GRILLEN

1. Gør grillen klar til høj, direkte varme.

2. Læg bøfferne på grillen, når den er blevet godt varm.

3. Læg låget på grillen, og lad bøfferne stege, til der dannes klar saft på toppen.

4. Vend så bøfferne, og lad dem grille færdig – eventuelt ved indirekte varme så de ikke branker.

5. Tag bøfferne af, og lad dem hvile, så saften samler sig.

6. Grill imens burgerbollerne, så de får grillmønster.

TIP

1. Læg salat på bunden, derefter tomatskiver og hakket løg.

2. Læg bearnaise-mayoen herpå, og følg op med de grillede bøffer med en kerne af smeltet cheddar.

3. Til sidst lægges burgerbollen på.

Amerikanske pandekager med appelsin og vanilje

INGREDIENSER

  • 1 usprøjtet appelsin
  • 1 vaniljestang
  • 8 æg
  • 20 g sukker
  • 125 g hvedemel
  • 200 g smør
  • ¾ l sødmælk

I KØKKENET

  1. Skyl appelsinen, og riv skallen fint.
  2. Flæk så vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  3. I en skål pisker du æg, sukker, appelsinskal og vaniljekorn grundigt sammen.
  4. Sigt melet i, mens du pisker.
  5. Smelt smørret, og pisk det i dejen, når det bruser.
  6. Tilsæt mælken, og pisk grundigt, så der ikke er klumper af mel.
  7. Lad dejen hvile på køl i 30 minutter.

VED GRILLEN

  1. Gør grillen klar til direkte varme.
  2. Bruger du kulgrill, skal du bruge det, der svarer til en halv grillstarter klargjorte briketter.
  3. Sæt panden på risten, læg låget på grillen, og lad den blive varm.
  4. Når du steger den første pandekage, skal du bruge en anelse fedtstof på panden – derefter er der nok fedtstof i dejen, så det burde ikke være nødvendigt ved resten.
  5. Hæld lidt dej ud på panden – pandekagen skal være tynd, så spred det ud over hele panden.
  6. Lad pandekagen få stegeskorpe, inden du vender den og lader den bage færdig.

Hel kylling med krydderurter

INGREDIENSER

  • 1 hel kylling
  • 1 hvidløg
  • 1 bundt persille
  • Salt og peber

I KØKKENET

  1. Pil hvidløget og hak det og persillen groft.
  2. Fyld kyllingen med hvidløg og persille, og sæt den på rotisseriet.
  3. Krydr godt med salt og peber.

VED GRILLEN

  1. Klargør grillen til direkte, middelhøj varme.
  2. Sæt rotisseriet på grillen, og lad kyllingen rotere i 35-40 min., til kernetemperaturen er ca. 73 grader.

EKSTRA TIP

Kernetemperaturen stiger ofte 2-5 grader, efter at kyllingen er taget af grillen. Kyllingen skal have en kernetemperatur på 75 grader, når den serveres.

Grillede muslinger med grøntsager

INGREDIENSER

  • 2 kg muslinger
  • 2 gulerødder
  • 2 løg
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. karry
  • ½ l hvidvin
  • ½ l fløde
  • olie til stegning

I KØKKENET

  • 1. Skyl og rens muslingerne, og tjek friskheden ved at slå på de åbne muslinger:
  • 2. Frasorter dem, hvis de ikke lukker sig. Snit grøntsagerne fint.

VED GRILLEN

  • Klargør grillen til direkte, høj varme.
  • Sæt støbejernswokken på risten, og lad den varme op.
  • Hæld olie i wokken, når den er varm, og tilsæt grøntsagerne.
  • Svits dem med karry.
  • Tilsæt herefter muslingerne, og vend dem godt rundt med grøntsagerne.
  • Hæld hvidvin over, og kog hvidvinen ind til det halve.
  • Tilsæt fløde, kog op, og smag til med salt og peber. Server straks.

TIP

Server evt. med pommes frites og estragonmayo.

Toffeestænger med pekannød

INGREDIENSER


Toffeestykker

  • 30 g smør
  • 75 g sukker
  • 1 spsk. vand

Toffeebar

  • 150 g brun farin
  • 2 æg, str. L
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 350 g creamy peanutbutter
  • 100 g usaltede pekannødder

Pynt

  • 50 g florsukker

I KØKKENET


Toffeestykker

Tilsæt alle ingredienserne i en gryde, og bring dem i kog ved middelhøj varme. Lad sukkerlagen koge i ca. 6 min. under omrøring, til den har en gylden, brun farve. Hæld den flydende sukkerlage i en bradepande beklædt med bagepapir, og sæt den til afkøling. Hak den afkølede toffee i stykker.

Toffeebar

Pisk brun farin, æg, vaniljesukker, bagepulver og peanutbutter godt sammen. Hak pekannødderne og vend dem i dejen sammen med toffeestykkerne. Hæld dejen i en grillfast bradepande beklædt med bagepapir.

EFTER GRILLNING


Lad kagen køle af. Skær den ud i stænger, ca. 24 stykker á 2 x 3 cm. Drys toffeestængerne med florsukker.

VED GRILLEN


Fyld grillstarteren halvt op med Weber-briketter, og klargør grillen til indirekte, høj varme, ca. 240-250 grader. Læg bagestenen i midten af grillen, og sæt kagen derpå. Bag kagen i 25-30 min.

Pizza med røget laks og spinatcreme

INGREDIENSER

Pizzadej (2 bunde)

  • 15 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 1 dl olivenolie
  • 2 dl koldt vand
  • 360 g hvedemel, tipo ”00”.
  • 50 g durummel (gem lidt til udrulning af pizzabunde)

Fyld

  • 1 spsk. vegetabilsk olie
  • 300 g spinatblade
  • 2 fed hvidløg
  • 250 g ricotta
  • 100 g revet mozzarellaost

Pynt

  • 10 skiver koldrøget laks
  • 10 blade

I KØKKENET

Opløs gæren i vandet. Kom salt og olivenolie i. Rør durummel ud i gærvandet, til massen er ensartet og ikke indeholder klumper. Rør hvedemelet i lidt af gangen til dejen slipper skålen. Dejen må gerne føles lidt klistret. Del dejen i 2 stykker. Rul pizzadejen ud på durummel og læg den på bagepladen.

Skyl spinatbladene, pres hvidløgsfed.

Bland det grillede spinat og hvidløg med mozzarellaost og ricotta. Smør spinatcreme på bundene, inden de skal på grillen.

VED GRILLEN

Fyld en hel grillstarter med Weber-briketter, og klargør grillen til indirekte, høj varme (cirkulær metode), ca. 280-290 grader.

Sæt støbejernswokken i GBS®-risten, og lad wokken varme op i 5 min. Hæld olie i wokken, og rist presset hvidløg og spinatblade af i ca. 1-2 min. Afkøl spinaten og hæld den overskydende væske fra.

Læg bagestenen på risten, og varm den godt op i ca. 10 min. Sæt bagepladen med pizzadej på stenen, og bag pizzabundene til bunden er gylden og sprød i ca. 6 min.

TIP

Påfyld evt. yderligere briketter (ca. 1/3 fyldt grillstarter), når bagestenen lægges på for at presse varmen helt i vejret. Husk at holde øje med pizzaen ved at løfte og tjekke bunden en gang imellem. Tilberedningstiden kan variere lidt, afhængigt af udendørstemperaturen.

Portobellosvampe med persillepesto og gedeost

INGREDIENSER

  • 4-6 portobellosvampe
  • 1 rulle gedeost (8-12 skiver)
  • Persille Pesto
  • 1½ dl vegetabilsk olie
  • 30 g bredbladet persille
  • 25 g revet parmesanost
  • ½ fed hvidløg
  • 30 g hasselnødder
  • Salt og peber

I KØKKENET

Blend persille, olivenolie, hasselnødder, parmesan ost og hvidløg til en lind pesto.

Rens svampene, og pensl dem godt med pestoen hele vejen rundt. Sæt svampene med bunden i vejret på en grillbakke. Læg 2 skiver gedeost på hver svamp.

VED GRILLEN

Fyld grillstarteren 1/3 op med Weber-briketter. Klargør grillen til indirekte, middelhøj varme, 180-190 grader. Sæt grillbakken på grillristen, og grill dem i ca. 12-15 min. til gedeosten er smeltet.

TIP

Drys evt. sprødstegt, grofthakket bacon henover svampene ved servering. Eller pynt svampene med lufttørret skinke og og roucola.

Burger af flank steak

INGREDIENSER

  • 700-1.000 g flanksteak
  • 1 tomat
  • Radiser
  • Frisée-salat
  • 4 burgerboller bagt af ciabattadej
  • BBQ-rub
  • 1½ spsk. paprika
  • 1 spsk. muscovado-sukker, brun
  • ½ tsk. hvid peber
  • 1 spsk. pebermix
  • ½ spsk. hvidløgssalt
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • ½ spsk. løgpulver
  • 1 tsk. chilipulver
  • 1 tsk. spidskommen
  • ¾ tsk. sellerisalt
  • ½ tsk. allehånde
  • Balsamicoløg
  • 2 store løg
  • 2 spsk. olie
  • 1 spsk. brun farin
  • ½ dl ahornsirup
  • 1 tsk. røget peber, pulver
  • Salt
  • 5 spsk. balsamicoeddike

I KØKKENET

Tag flanksteaken ud af køleskabet 1 time før grillning. Bland alle ingredienserne til rub’en godt sammen, og gnid den derefter grundigt ind i flanksteaken.

Pil løgene, og skær dem i skiver. Skyl tomat, radiser og salat. Skær tomat og radiser i skiver.

VED GRILLEN

Forbered grillen til direkte varme – ca. 200 °C.

Grill steaken i 4 minutter på hver side. Tag steaken af varmen, og lad den hvile i 5-10 minutter, indtil den har en kernetemperatur på ca. 55 °C.

Sæt i mellemtiden wokken eller stegegryden ned i hullet på GBS®-risten, og lad den blive varm. Tilsæt olie, og varm den op. Tilsæt derefter løg, sukker, ahornsirup og røget peber, og smag til med salt.

Når løgene er glaserede, skal du tilsætte balsamicoeddike og fortsætte med at grille, til løgene har absorberet eddiken. Grill i mellemtiden burgerbollerne let.

Skær steaken i skiver mod fibrene, og læg skiverne på burgerbollerne. Læg herefter salat, balsamicoløg, radiser og tomat på.

Grillede frugter med chokoladesovs

INGREDIENSER

  • 1 pære
  • 1 æble
  • ¼ klase vindruer u/sten
  • ¼ ananas
  • ½ dl valnødder
  • 1 spsk. akaciehonning
  • Cointreau
  • ½ dl chokoladeknapper
  • ¼ dl fløde

I KØKKENET

Skær æble, pære og ananas i store tern, og læg dem i bunden af kyllingeholderen sammen med de hele vindruer.

Hak valnødderne groft, og drys dem over frugten. Hæld akaciehonning og cointreau over.

VED GRILLEN

Klargør grillen til indirekte, høj varme. Sæt kyllingeholderen med frugten på grillristen, og lad frugterne stege i ca. 10 min.

Fyld herefter chokoladeknapper og fløde i koppen på kyllingeholderen. Rør rundt i chokoladesaucen i ca. 5 min., til den er klar – det er vigtigt, at den ikke får for lang tid, da saucen ellers vil skille.

TIP

Udskift frugten efter smag.

Flamber evt. frugterne med calvados eller lignende ved servering.

Oksesteg med dijon- og urtedressing

INGREDIENSER

  • 1 oksefiletsteg á ca. 1.800 g
  • 3 spsk. dijonsennep
  • 5 kviste timian
  • 2 kviste rosmarin
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. fennikelfrø
  • Salt og peber

I KØKKENET

Rør dijonsennep med finthakkede timian, rosmarin, presset hvidløg og fennikelfrø.

VED GRILLEN

Klargør grillen til 50/50 grillmetode, ca. 240-250 grader. Afbrun stegen på alle sider ved direkte varme. Tag stegen af grillen, og smør den godt ind i dijondressing. Krydr med salt og peber.

Læg stegen i en stegholder, og sæt den på grillen ved indirekte varme og grill i ca. 20 min. Tag den af, og lad den hvile utildækket i 10 min. Sæt stegen tilbage på grillen, og grill 20 min. Tag den af igen, og lad den hvile utildækket i 10 min. Fortsæt med intervalgrillning, indtil stegens kernetemperatur er 58 grader.

Tag stegen af grillen, og lad den hvile tildækket i ca. 20 min., inden den skæres ud i skiver.

Rødfisk med avocadosalsa

INGREDIENSER

  • 2 hele rødfisk á ca. 350 g
  • 1 lime
  • 2 spsk. vegetabilsk olie
  • Salt og peber
  • Avocadosalsa
  • 2 avocado
  • 2 tomater
  • ½ rødløg
  • 2 forårsløg
  • ½ chili
  • 1-2 spsk. citronsaft
  • 1 lille håndfuld friske korianderblade
  • Vegetabilsk olie
  • Salt og peber

I KØKKENET

Rens fiskene ved at skrabe skæl af med en kniv, og skyl dem under koldt vand.

Pensl fiskene med olie, og krydr dem i bugen samt på ydersiden med salt og peber.

Læg skiver af lime ind i bugen.

Læg fiskene i fiskevenderen, og luk den med et klik.

Avocadosalsa:
Skær avocado og tomater ud i tern. Hak rødløget fint, skær forårsløg i fine strimler, snit chilien fint, og hak korianderbladene groft. Vend alle delene sammen til en salsa.

Smag salsaen til med limesaft, lidt olie og salt og peber, og server den til fisken.

VED GRILLEN

Fyld grillstarteren halvt op med Weber-briketter, og klargør grillen til høj varme, ca. 240-250 grader.

Læg fiskevenderen på grillen, og grill fiskene i ca. 15 min. på hver side, til de har opnået en kernetemperatur på 60 grader.

TIP

Du kan også tjekke, om fisken er færdig ved at løfte kødet på det tykkeste punkt lidt op, og se om benene er hvide. Er benene helt hvide, er fisken færdig.

Chokoladevafler

INGREDIENSER

  • 50 g smør
  • 4,5 dl mælk
  • 4,5 dl fløde
  • 5 æg
  • 90 g brun farin
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 190 g hvedemel
  • 2 spsk. kakaopulver af god kvalitet eller hakket mørk chokolade
  • 0,5 tsk. hjortetaksalt
  • Smør til stegning

I KØKKENET

Smelt smørret ved svag varme. Bland mel, bagepulver, kakao, hjortetaksalt, vaniljesukker og brun farin sammen i en skål, og pisk let med en håndmikser. Rør æggene i ét ad gangen, tilsæt mælk, fløde og til sidst det smeltede smør. Rør dejen glat.

VED GRILLEN

Klargør grillen til direkte middelhøj varme. Sæt vaffel- og sandwichjernet i GBS®-risten og lad det varme op i 5-8 minutter.

Fordel dejen i de fire områder, så hele overfladen er dækket. Luk jernet sammen og bag dejen i 6-8 minutter. Vend herefter jernet 180 grader og bag videre i ca. 6-8 min., eller til vaflen er sprød på begge sider.

TIP

Læg vaflerne på en rist, når de er færdige, så de holder sig sprøde. Server evt. med softice.

Langtids-grillede spareribs

GEAR

  • Optænding – gas: Høj
  • Optænding – kul: ¾ grillstarter
  • Sværhedsgrad: Svær
  • Udstyr: Weber Smokey Mountain Cooker™. Fire store røgchunks – f.eks. hickory. Spareribsholder
  • Grilltemperatur: 110 °C

INGREDIENSER

  • 6 sider kamben
  • 1 portion amerikansk BBQ-rub
  • ½ portion klassisk BBQ-sauce

I KØKKENET


1. Hiv hinden af benenes bagside – brug eventuelt en spids kartoffelskræller til at få fat i hinden med. Sørg for at få det hele med. Det er vigtigt at få fjernet hinden, da benene bliver både mere lækre at spise og nemmere at få møre.

2. Gnid herefter benene godt og generøst med rub’en. Nu er de klar til at blive lagt på røggrillen.

VED GRILLEN


1. Gør røggrillen klar til Minion-optænding: Fyld briketringen halvt med utændte briketter. Tænd 15-20 briketter i en grillstarter ved siden af og hæld dem oven i de utændte, når de er klar. Tilsæt røgchunks, saml grillen, og fyld vandkarret med vand.

2. Læg ribsene på grillristene – eller placér dem i en ribsholder, så de bliver røget jævnt, og du kan have flere på grillen ad gangen. Læg låget på.

3.Lad nu benene grille i cirka fire timer. Kig til dem undervejs – når kødet begynder at trække sig sammen, er de møre. Prøv eventuelt at trække lidt i dem for at vurdere mørheden.

4. Når benene er møre, skal du begynde at pensle ribsene med BBQ-sauce. Pensl dem løbende herefter, så saucen får lov at sætte sig.

Grillede asparges med feta og citron

INGREDIENSER

  • 1 bdt. grønne asparges
  • 1 bdt. hvide asparges
  • 1 citron, økologisk
  • 200 g fetaost
  • Krydderurter efter eget valg
  • Salt og peber

I KØKKENET

Skræl de hvide asparges og skær bunden af. Knæk bunden af de grønne asparges. Skær aspargesene skråt i passende stykker og fordel dem i grøntsagskurven.

Riv citronen og drys skallen over.

Krydr med salt og friskkværnet peber.

Fordel feta henover.

Hak urterne fint.

VED GRILLEN

Klargør grillen til direkte, høj varme.

Sæt kurven med asparges på grillen og grill dem i 5-6 min.

Fordel de hakkede krydderurter over.

Server for eksempel som tilbehør til hvid fisk.

Backyard hero burger

INGREDIENSER

  • 800 g hakket oksekød
  • 4 skiver ost
  • Olie
  • Salt og peber
  • 8 grønne salatblade
  • 2 tomater
  • 1 løg
  • 4 burgerboller

Burgerdressing:

  • 150 g mayonnaise
  • 1 tomat
  • 25 g finthakket løg
  • 50 g syltet agurk
  • 1 tsk. dijonsennep
  • Cayennepeber, salt og peber

I KØKKENET

Form kødet til fire burgerbøffer à 200 gram og pres dem let i burgerpresseren. Pensl bøfferne med lidt olie og drys med salt og peber på begge sider.

Skyl salatbladene og skær tomat og løg i skiver.

Burgerdressing

Skær tomaten i kvarte og fjern kernerne. Blend tomat, mayonnaise, syltede agurker og dijonsennep med en stavblender. Hak løget fint og bland det med dressingen. Smag til med salt, peber og cayennepeber.

Efter grillning

Saml burgeren. Smør bollens indersider med dressing og læg salatblade, bøf med ost, tomatskiver og løgringe på bunden. Læg til sidst toppen på burgeren.

VED GRILLEN

Klargør grillen til direkte, høj varme. Pensl risten med neutral olie og grill bøfferne i ca. tre-fire min. på hver side. Flyt bøfferne over på indirekte varme og læg en skive ost på hver bøf. Grill videre, indtil bøfferne når en kernetemperatur på 70 grader.

Flæk bollerne. Grill dem på begge sider, til de har fået grillstreger.

Og så er det bare om at samle hele molevitten, inde I sætter tænderne i en skøn dejlig burger. Velbekomme!

Personer: 24

Forberedelse: 60 min

Tilberedning: 25-30 min

Grillmetode: indirekte

Sværhedsgrad: middel

Udstyr: weber original™ bagesten, gryde, bradepande (25 x 25 cm)

Grilltemperatur: 240 °c

 

INGREDIENSER

Toffeestykker

30 g smør

75 g sukker

1 spsk. vand

 

Toffeebar

150 g brun farin

2 æg, str. L

1 spsk. vaniljesukker

1 tsk. bagepulver

350 g creamy peanutbutter

100 g usaltede pekannødder

 

Pynt

50 g florsukker

 

I KØKKENET

Toffeestykker

Tilsæt alle ingredienserne i en gryde, og bring dem i kog ved middelhøj varme. Lad sukkerlagen koge i ca. 6 min. under omrøring, til den har en gylden, brun farve. Hæld den flydende sukkerlage i en bradepande beklædt med bagepapir, og sæt den til afkøling. Hak den afkølede toffee i stykker.

 

Toffeebar

Pisk brun farin, æg, vaniljesukker, bagepulver og peanutbutter godt sammen. Hak pekannødderne og vend dem i dejen sammen med toffeestykkerne. Hæld dejen i en grillfast bradepande beklædt med bagepapir.

 

Efter grillning

Lad kagen køle af. Skær den ud i stænger, ca. 24 stykker á 2 x 3 cm. Drys toffeestængerne med florsukker.

 

VED GRILLEN

Fyld grillstarteren halvt op med Weber-briketter, og klargør grillen til indirekte, høj varme, ca. 240-250 grader. Læg bagestenen i midten af grillen, og sæt kagen derpå. Bag kagen i 25-30 min.