Vi glæder os alle til sommeren, til de lette retter og de herlige vine, der passer til – f.eks. vinene fra det italienske vindistrikt Toscana, der er denne uges tema. Til sommermaden hører selvfølgelig også de friske grøntsager, med tomaterne som en væsentlig del.

Mange danskere har hjembragt den italienske tradition at servere bruschetta – ristet ciabattabrød, dryppet med olivenolie, belagt med tomater, hvidløg og løg – som forret, inden hovedmåltidet.

Sangiovese, der er hoveddruen i det smukke Toscana, som hvert år tiltrækker mange danskere, er tomatens bedste ven. Tomatens syrlighed er imidlertid svær at sætte rødvin til, men det match klarer den ligeledes frugtsyreholdige og samtidig solmodne sangiovese i fin stil.

Serveret kølige gør især de unge, charmerende chianti-vine sig f.eks. perfekt til mange af sommerperiodens lette madretter.

Med BT Plus får du:

- Se hele testen af de 10 vine
- Se hvilke vine, der får BT guld- og sølvmedaljen.

Vil du have inspiration til flere gode vine?

BT Plus kan også tilbyde følgende artikler:

Anmeldelser af 120 spisesteder: 


Vi glæder os alle til sommeren, til de lette retter og de herlige vine, der passer til – f.eks. vinene fra det italienske vindistrikt Toscana, der er denne uges tema. Til sommermaden hører selvfølgelig også de friske grøntsager, med tomaterne som en væsentlig del.

Mange danskere har hjembragt den italienske tradition at servere bruschetta – ristet ciabattabrød, dryppet med olivenolie, belagt med tomater, hvidløg og løg – som forret, inden hovedmåltidet.

Sangiovese, der er hoveddruen i det smukke Toscana, som hvert år tiltrækker mange danskere, er tomatens bedste ven. Tomatens syrlighed er imidlertid svær at sætte rødvin til, men det match klarer den ligeledes frugtsyreholdige og samtidig solmodne sangiovese i fin stil.

Serveret kølige gør især de unge, charmerende chianti-vine sig f.eks. perfekt til mange af sommerperiodens lette madretter.

KLIK nedenfor og læs vinanmeldelsen af Tim Vollerslev