Det kan være en svær balancegang, når man skal stege en mør og saftig bøf. Nogle gange bliver den alt for tør. Andre gange bliver den alt for rød. Og hvordan skal man egentlig krydre den?

Nu giver den britiske tv-kok Gordon Ramsay sit bud på, hvordan man steger den perfekte bøf.

Det har han gjort under den engelske udgave af 'Masterchef', hvorfra han selv har delt klippet med hans opskrift på den helt rigtige bøf på sin Facebookside.

Opskriften indeholder blandt andet olivenolie, smør, svampe og en flambering:

1. Først skal du krydre bøffen på begge sider med salt og peber.

2. Dernæst skal du komme en sjat olivenolie på en varm pande, før du lægger bøffen på.

3. Sammen med bøffen lægger du et par kviste rosmarin og timian.

4. Bøffen skal svitses, til den har en god stegeskorpe på begge sider.

5. Når stegeskorpen ser god ud, skal du tage bøffen af panden og lade den hvile. Derefter skal du begynde på saucen, som du laver ved at komme en fornuftig klat smør, svampe, hakket hvidløg og skalotteløg på panden.

6. Når svampene har fået farve, er det tid til at flambere retten ved at tilsætte noget cognac.

7. Du skal nu lægge bøffen tilbage på panden med lidt bouillon og fløde, hvilket skal bringes i kog. Sørg samtidig for at dække bøffen godt til med saucen.

8. Du er nu færdig og kan servere bøffen med lidt friskhakket persille.

»Det er sådan, man laver en bøf som en sand masterchef,« siger Gordon Ramsay i programmet.

Du kan se hele processen i videoen nedenunder: