På lørdag den 10. juni ringer de royale klokker over land og by, mens de rød-hvide flag hejses i hyldest. Det sker fordi Dronning Margrethe og prinsgemal Henri har været gift i hele 50 år! I den anledning kan vi ikke nære os for at kridte festskoene og blive en anelse frankofile. Derfor har vi fået hjælp fra FoodTV, som har fundet tre lækre (næsten) franske retter, som vi kan fejre dagen med.

Læs med, hav et skønt royalt guldbryllup og velbekomme!

French toast a.k.a. arme riddere som brunsviger

Findes der noget bedre en den ”franske” toast til brunchbordet? Nogen kalder det arme riddere, men i dagens anledning er det eneste, vi kan være arme over, hvis der ikke er nok sukker til. Derfor er det også svært at få armene ned, når man ser mesterkok Rasmus Leck Fischers udgave af french toast: nemlig french toast som brunsviger! The best of both worlds!

Pariserbøf

Nu når du har spist desserten på forskud, så er det godt at komme lidt ned på jorden igen. Her foreslår vi en god gammeldags retroret! Den er i virkeligheden super dansk, men vi elsker den og det er en ægte gammel klassiker, ligesom det skønne gruldbryllupspar! Syltede rødbeder, rå løg og æggeblommer – det er selvfølgelig en ægte pariserbøf.

Franske fritter

For at få en god afrunding på dagen skal der selvfølgelig en snack til. Og her går det ikke med hvad som helst. Derfor har vi været nede i gemmerne og fundet de mest perfekte franske fritter frem! De er trippeltdyppede og så sprøde, at selv en dronning vil blive imponeret. Prøv selv og smag det franske vidunder.