I denne uge får du opskrift fra Anne Hjernøe, der er tv-kok og kogebogsforfatter. Her inviterer hun indenfor i sit køkken, hvor hun laver tomattatar med vagtelæggeblomme og pumpernikkelcroutoner.

Som abonnent får du hver uge adgang til ugens 'Min søndagsmiddag', over 1.800 guider om sundhed, motion, privatøkonomi, rejser mv. og en lang række reportager og artikler fra avisen BT. Hver uge deler helt almindelige danskere deres yndlingsopskrifter med BT.

I denne uge får du opskrift fra Anne Hjernøe, der er tv-kok og kogebogsforfatter. Her inviterer hun indenfor i sit køkken, hvor hun laver tomattatar med
vagtelæggeblomme og pumpernikkelcroutoner.

Har du en særlig opskrift, som du vil dele? Og har du lyst til at invitere BTs læsere med ind i dit køkken og vise, hvordan du gør? Tøv ikke. Send din opskrift og et par ord om dig selv til opskrift@bt.dk.

Opret dig som abonnement på BT PLUS og få hele opskriften samt de mange andre i serien. 1. måneds abonnement er GRATIS.


Som abonnent får du hver uge adgang til ugens 'Min søndagsmiddag', over 1.800 guider om sundhed, motion, privatøkonomi, rejser mv. og en lang række reportager og artikler fra avisen BT. Hver uge deler helt almindelige danskere deres yndlingsopskrifter med BT.

I denne uge får du opskrift fra Anne Hjernøe, der er tv-kok og kogebogsforfatter. Her inviterer hun indenfor i sit køkken, hvor hun laver tomattatar med
vagtelæggeblomme og pumpernikkelcroutoner.

Har du en særlig opskrift, som du vil dele? Og har du lyst til at invitere BTs læsere med ind i dit køkken og vise, hvordan du gør? Tøv ikke. Send din opskrift og et par ord om dig selv til opskrift@bt.dk.

Hvem er du?
Jeg hedder Anne Hjernøe og er tv-kok og kogebogsforfatter. Jeg er uddannet journalist og autodidakt kok – måske kender du mig fra ’AnneMad’ på DR2 eller fra mine ture rundt på danske herregårde, badehoteller og øer med Anders Agger. Til efteråret udkommer jeg med en lille børnebog. Det er ikke en kogebog, men der er selvfølgelig en opskrift med.

Hvor tit laver du mad?
Hver dag. Jeg bruger meget fisk og grøntsager, og så må det gerne være økologisk. Jeg kan godt lide at bruge gode, lokale råvarer, men er også inspireret af, hvad man kan få af sjove, eksotiske ting fra hele verden.

Hvem har lært dig at lave mad?
Mine forældre har altid været enormt dygtige til at lave mad og har gjort meget ud af det, så det er der, jeg har hentet min inspiration. Mad har altid fyldt meget i vores hjem, og mine forældre har været gode til at eksperimentere. Jeg har for alvor været med i køkkenet, fra jeg var otte-ni år gammel.

Hvad skulle dit sidste måltid være?
Det skal nok være noget fra havet. Noget skaldyr, og måske i virkeligheden så råt som muligt. Det er det, jeg synes smager bedst.

Hvorfor har du valgt at lave tomattatar?
Tatar har fået en renæssance, og jeg synes, det er skægt at tage noget trendy og tviste det. Det tager ikke lang tid at lave, og inden længe får vi smidt flotte tomater i nakken. Men det er mere end en tomatsalat. Æggeblommen gør den enormt cremet.

OPSKRIFT: Tomattatar med vagtelæggeblomme og pumpernikkelcroutoner

Skær pumpernikkel i små tern og rist dem i lidt olivenolie. Drys med salt og tag dem af varmen.

Rens peberfrugt og pil løget. Skær tomater, peberfrugt og løg i bittesmå tern og bland dem med finthakket hvidløg.

Rør det hele godt sammen og smag til med olivenolie, eddike, salt og peber. Lad blandingen trække i 15 minutter. Kom den derefter i en sigte og lad væden løbe fra.

Fordel tomattatarblandingen pænt på fire tallerkner, slå vagtelæggene ud og læg en blomme på hver tomattatar.

Pynt med friske basilikumblade og sprødstegte croutoner.