I denne uge får du opskrift fra Thomas Alcayaga, fra Madetmere.dk, der inviterer inden for i sit køkken og laver en søndagsmiddag bestående af 2 slags tarteletter.

Som abonnent får du hver uge adgang til ugens 'Min bedste opskrift', over 1.800 guider om sundhed, motion, privatøkonomi, rejser mv. og en lang række reportager og artikler fra avisen BT. Hver uge deler helt almindelige danskere deres yndlingsopskrifter med BT.

I denne uge får du opskrift fra Thomas Alcayaga, fra Madetmere.dk, inviterer inden for i sit køkken og laver en søndagsmiddag bestående af 2 slags tarteletter.

Har du en særlig opskrift, som du vil dele? Og har du lyst til at invitere BTs læsere med ind i dit køkken og vise, hvordan du gør? Tøv ikke. Send din opskrift og et par ord om dig selv til opskrift@bt.dk.

Opret dig som abonnement på BT PLUS og få hele opskriften samt de andre i serien. Husk at 1. måneds abonnement er helt gratis.


Som abonnent får du hver uge adgang til ugens 'Min bedste opskrift', over 1.800 guider om sundhed, motion, privatøkonomi, rejser mv. og en lang række reportager og artikler fra avisen BT. Hver uge deler helt almindelige danskere deres yndlingsopskrifter med BT.

I denne uge får du opskrift fra Thomas Alcayaga, fra Madetmere.dk, inviterer inden for i sit køkken og laver en søndagsmiddag bestående af 2 slags tarteletter.

Har du en særlig opskrift, som du vil dele? Og har du lyst til at invitere BTs læsere med ind i dit køkken og vise, hvordan du gør? Tøv ikke. Send din opskrift og et par ord om dig selv til opskrift@bt.dk.

Hvem er du?
Jeg hedder Thomas Alcayaga, jeg er 32 år, bor på Amager og madblogger på Madetmere.dk. Og så skriver jeg i øjeblikket på en kogebog. Jeg vil gerne være lidt som en 50er-husmor og inspirere folk til at lave noget ordentlig mad med ordentlige råvarer. Det er det, der virker.

Hvor tit laver du mad?
Jeg arbejder i en kantine, så jeg laver mad til 1.000 mennesker hver dag. Jeg tilstræber også at lave mad til mig selv hver dag, men jeg falder i de samme fastfood-fælder som alle andre efter en lang dag, hvor man bare ikke orker.

Hvem har lært dig at lave mad?
Jeg burde sige, at det er min mor. Hun har lært mig alt det klassiske, men hun er nærmest bange for at bruge timian, fordi det næsten er for eksotisk. Jeg kan godt lide at udfordre mig selv og prøve noget nyt hele tiden.

Hvad skulle dit sidste måltid være?
Jeg vil bare gerne have min mors frikadeller, men for mig handler det ikke så meget om hvad, men mere om hvem, jeg spiser med.

Hvorfor har du valgt at lave tarteletter?
Fordi jeg gerne vil slå et slag for, at man udnytter alle sine rester og køber ind efter årstiden. Jeg havde købt en hel kylling, og så havde jeg et skrog med kød på, som man sagtens kan bruge frem for at smide det ud. Jeg kogte også en fond på det, som jeg lavede suppe på om aftenen. Det er næsten en kliché, for alle vil gerne minimere madspild. Men det er de færreste, der husker at gøre det.

Thomas Alcayaga, fra Madetmere.dk, inviterer inden for i sit køkken og laver en søndagsmiddag bestående af 2 slags tarteletter.
Thomas Alcayaga, fra Madetmere.dk, inviterer inden for i sit køkken og laver en søndagsmiddag bestående af 2 slags tarteletter.
Vis mere

Opskrift: Tarteletfest

 

Tarteletter med stuvet spinat og røget laks

  • Snit løget fint og steg det i smørret, til løgene er klare.
  • Kom de skyllede spinatblade på og lad dem falde sammen. Kom fløden på og lad den simre, til den er kogt lidt ind. Smag til med salt, peber og muskatnød.
  • Anret den stuvede spinat i lunede tarteletskaller. Kom laksen på toppen og pynt med en smule dild.

Thomas Alcayaga, fra Madetmere.dk, inviterer inden for i sit køkken og laver en søndagsmiddag bestående af 2 slags tarteletter.
Thomas Alcayaga, fra Madetmere.dk, inviterer inden for i sit køkken og laver en søndagsmiddag bestående af 2 slags tarteletter.
Vis mere

Tarteletter med kylling, svampe og selleri

  • Skær sellerien i små fine tern. Steg den 3-4 minutter i 15 g smør.

Thomas Alcayaga, fra Madetmere.dk, inviterer inden for i sit køkken og laver en søndagsmiddag bestående af 2 slags tarteletter.
Thomas Alcayaga, fra Madetmere.dk, inviterer inden for i sit køkken og laver en søndagsmiddag bestående af 2 slags tarteletter.
Vis mere

  • Kom herefter svampene og timian ved og lad dem stege i cirka 10 minutter.

Thomas Alcayaga, fra Madetmere.dk, inviterer inden for i sit køkken og laver en søndagsmiddag bestående af 2 slags tarteletter.
Thomas Alcayaga, fra Madetmere.dk, inviterer inden for i sit køkken og laver en søndagsmiddag bestående af 2 slags tarteletter.
Vis mere

  • I en gryde smeltes 30 g smør, og melet kommes ved. Herefter tilføres fonden lidt efter lidt. Det skal have konsistens som en lidt tyk sauce. Den vil blive lidt tyndere, når grønt og kylling kommes i. Sørg for den koger godt igennem, inden kyllingen og grøntsagerne fra den anden gryde tilsættes. Varm godt igennem og smag til med salt og peber.

Thomas Alcayaga, fra Madetmere.dk, inviterer inden for i sit køkken og laver en søndagsmiddag bestående af 2 slags tarteletter.
Thomas Alcayaga, fra Madetmere.dk, inviterer inden for i sit køkken og laver en søndagsmiddag bestående af 2 slags tarteletter.
Vis mere

  • Anret i lune tarteletskaller og pynt med karse.