I denne uge får du opskrift fra Emily Salomon, som er livsstilsblogger og som blogger om både stil, skønhed, indretning, oplevelser og selvfølgelig mad. Her inviterer hun indenfor i sit køkken, hvor hun laver tabouleh med lammekoftesi og citronsnitter til dessert.

Som abonnent får du hver uge adgang til ugens 'Min søndagsmiddag', over 1.800 guider om sundhed, motion, privatøkonomi, rejser mv. og en lang række reportager og artikler fra avisen BT. Hver uge deler helt almindelige danskere deres yndlingsopskrifter med BT.

I denne uge får du opskrift fra Emily Salomon, som er livsstilsblogger og som blogger om både stil, skønhed, indretning, oplevelser og selvfølgelig mad. Her inviterer hun indenfor i sit køkken, hvor hun laver tabouleh med lammekoftesi og citronsnitter til dessert.

Har du en særlig opskrift, som du vil dele? Og har du lyst til at invitere BTs læsere med ind i dit køkken og vise, hvordan du gør? Tøv ikke. Send din opskrift og et par ord om dig selv til opskrift@bt.dk.

Opret dig som abonnement på BT PLUS og få hele opskriften samt de mange andre i serien. 1. måneds abonnement er GRATIS.


 

Som abonnent får du hver uge adgang til ugens 'Min søndagsmiddag', over 1.800 guider om sundhed, motion, privatøkonomi, rejser mv. og en lang række reportager og artikler fra avisen BT. Hver uge deler helt almindelige danskere deres yndlingsopskrifter med BT.

I denne uge får du opskrift fra Emily Salomon, som er livsstilsblogger og som blogger om både stil, skønhed, indretning, oplevelser og selvfølgelig mad. Her inviterer hun indenfor i sit køkken, hvor hun laver tabouleh med lammekoftesi og citronsnitter til dessert.

Har du en særlig opskrift, som du vil dele? Og har du lyst til at invitere BTs læsere med ind i dit køkken og vise, hvordan du gør? Tøv ikke. Send din opskrift og et par ord om dig selv til opskrift@bt.dk.

Emily Salomon.
Emily Salomon. Foto: Simon Læssøe
Vis mere

Hvem er du?
Jeg hedder Emily Salomon, er 29 år og bor i København. Jeg har blogget på emilysalomon.dk i snart seks år og lever af det den dag i dag. Det er en livsstilsblog, som spinder over stil, skønhed, indretning, oplevelser og selvfølgelig mad. Nu udkommer jeg med en bog, der er en fysisk afstikker fra bloggen.

Hvor tit laver du mad?
Hver dag. Jeg er meget glad for grøntsager og mad med mellemøstlig accent. Jeg vil gerne have, at min mad er hjemmelavet, men for mig kan hjemmelavet mad også godt være et spejlæg og på ristet godt rugbrød med nogle gode tomater til.

Hvem har lært dig at lave mad?
Det har min mor og mormor. Fra jeg var helt lille, har jeg interesseret mig meget for madlavning, og jeg husker det som noget rigtig hyggeligt. Især det at bage. Til gengæld mangler der nok tilberedning af en steg på mit mad-CV.

Hvad skulle dit sidste måltid være?
Stegt flæsk med persillesovs. Det er noget af det lækreste, hvis det er lavet ordentligt og kommer fra en gris, det har haft det godt. Ellers skulle det være en burger. Jeg lever af noget helt andet til dagligt, men når det kommer til livretter, er det altid lidt barnligt eller nostalgisk.

Hvorfor har du valgt at lave tabouleh med lammekoftesi?
Det er rimeligt simpelt at lave, og det er nemt at pakke i picnickurven og tage med ud i en park eller på stranden. Vi går sommeren i møde, og der må man gerne spise sin søndagsmiddag udenfor.

 

OPSKRIFT: Tabouleh med lammekoftesi og citronsnitter til dessert

Tabouleh:

  • Bland alle ingredienser og smag til med citron, salt og peber.

 

Lammekoftesi:

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Rør ingredienserne til dippen sammen, og stil den på køl til den skal bruges.
  • Rør alle ingredienser til koftesifarsen sammen og form små, aflange frikadeller af den.
  • Sæt dem evt. på små træspyd. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Steg dem i ovnen i ca. 20 min. eller til de er gyldenbrune og gennemstegte. De kan med fordel grilles i stedet.
  • Bland ingredienserne til dip og server med tabouleh.

Citronsnitter:

Foto: Simon Læssøe
Vis mere

  • Varm ovnen op til 175 grader og beklæd en 20×30 cm bradepande med bagepapir.
  • Pisk smør og sukker let og luftigt med en håndmixer.
  • Bland mel og salt og hæld det i smør/sukker-blandingen. Pisk et par gange med håndmixeren og ælt det derefter sammen med hænderne. Bare til det lige akkurat er samlet.
  • Tryk derefter dejen ud i formen, til den danner et jævnt lag og ca. 2, 5 cm op ad kanterne. Stil den herefter på køl (gerne i fryseren) i 20-30 min.
  • Prik den med en gaffel og bag den herefter i 15-20 minutter eller til den lige akkurat er blevet bare en anelse lysebrun.
  • Pisk æg, sukker og citronskal og -saft sammen med melet. Lad være med at piske det luftigt (så undlad at bruge elmixer eller meget stærk mand). Det skal bare lige piskes glat/sammen.
  • Hæld citronblandingen over bunden og bag hele herligheden i 25-30 minutter.
  • ‘Ryst’ lidt på formen, hvis det stadig ‘skvulper’ er kagen ikke færdig endnu.
  • Lad den køle af på en rist og skær den derefter i firkanter og drys flormelis over gennem en sigte.