I denne uge får du opskrift fra Thomas Rode, der er kok, functional lifestyle-mentor og forfatter til flere kogebøger blandt andet ´Stenalderkost´ og senest bogen 'Rigtig mad'. Her inviterer han indenfor i sit køkken, hvor han laver krydret hakkebøf med gulerodspuré og stegte gulerødder.

Som abonnent får du hver uge adgang til ugens 'Min søndagsmiddag', over 1.800 guider om sundhed, motion, privatøkonomi, rejser mv. og en lang række reportager og artikler fra avisen BT. Hver uge deler helt almindelige danskere deres yndlingsopskrifter med BT.

I denne uge får du opskrift fra Thomas Rode, der er kok, functional lifestyle-mentor og forfatter til flere kogebøger blandt andet ´Stenalderkost´ og senest bogen 'Rigtig mad'. Her inviterer han indenfor i sit køkken, hvor han laver krydret hakkebøf med gulerodspuré og stegte gulerødder.

Har du en særlig opskrift, som du vil dele? Og har du lyst til at invitere BTs læsere medind i dit køkken og vise, hvordan du gør? Tøv ikke. Send din opskrift og et par ord om dig selv til opskrift@bt.dk.

Opret dig som abonnement på PLUS og få hele opskriften samt de mange andre i serien. 1. måneds abonnement er GRATIS.

 



Som abonnent får du hver uge adgang til ugens 'Min søndagsmiddag', over 1.800 guider om sundhed, motion, privatøkonomi, rejser mv. og en lang række reportager og artikler fra avisen BT. Hver uge deler helt almindelige danskere deres yndlingsopskrifter med BT.

I denne uge får du opskrift fra Thomas Rode, der er kok, functional lifestyle-mentor og forfatter til flere kogebøger blandt andet ´Stenalderkost´ og senest bogen 'Rigtig mad'. Her inviterer han indenfor i sit køkken, hvor han laver krydret hakkebøf med gulerodspuré og stegte gulerødder.

Har du en særlig opskrift, som du vil dele? Og har du lyst til at invitere BTs læsere medind i dit køkken og vise, hvordan du gør? Tøv ikke. Send din opskrift og et par ord om dig selv til opskrift@bt.dk.

Thomas Rode er kok, functional lifestyle-mentor og forfatter til flere kogebøger blandt andet ´Stenalderkost´ og senest bogen 'Rigtig mad'.
Thomas Rode er kok, functional lifestyle-mentor og forfatter til flere kogebøger blandt andet ´Stenalderkost´ og senest bogen 'Rigtig mad'. Foto: Linda Kastrup
Vis mere


Hvem er du?
Jeg hedder Thomas Rode. jeg er kok, functional lifestyle-mentor og stor fortaler for stenalderkost. Jeg har udgivet flere kogebøger, senest bogen ’Rigtig mad’ og går højt op i god kost af høj ernæringsmæssig værdi. I øjeblikket arbejder jeg på produktlinjen ’Roden til alt godt’, hvor jeg godt kunne tænke mig at finde en måde at udnytte det høje næringsindhold i kød fra dyr brugt til naturpleje.

Hvor tit laver du mad?
Ofte tre gange om dagen. Jeg er voldsomt glad for at koge 30 års erfaring ned til noget, jeg nu kan lave til min familie. At koncentrere det ned på den tallerken, som min hustru og jeg får hver dag.

Hvem har lært dig at lave mad?
Det har jeg selv, men jeg er meget kraftigt inspireret af store mennesker, jeg har mødt på min vej. Da jeg var barn, havde min halvbror og jeg en uge i køkkenet og en uge i stalden. Vi havde kæmpe køkkenhave og høns, så jeg har sikkert også fået inspiration med hjemmefra.

Hvad skulle dit sidste måltid være?
Jeg har ingen livret. Jeg sætter pris på alt, der er lavet med gode ting og med kærlighed.

Hvorfor har du valgt at lave hakkebøf?
Jeg har faktisk aldrig været vild med hakkebøf, men så fandt jeg ud af, at hvis man laver den af ordentligt kød og behandler den, som var det en steak, er det helt fantastisk.

OPSKRIFT: Krydret hakkaebøf med gulerodspuré og stegte gulerødder

Foto: Linda Kastrup
Vis mere



Sådan gør du:

  • Kom det hakkede oksekød i en skål. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det hele sammen til en homogen fars.
  • Smag virkelig omhyggeligt farsen til og del den i fire eller alternativt otte lige store portioner. Klask farsen omhyggeligt igennem med hænderne for at få al luft ud af kødet og form aflange bøffer uden revnede kanter og krydr med salt på begge sider.
  • Steg hakkebøfferne ligesom du ville stege en rigtig bøf eller steak. Og husk, at de skal hvile og have en tur på panden igen herefter.

Foto: Linda Kastrup
Vis mere

  • Varm en tykbundet pande af passende størrelse op og smelt fedtstoffet heri. Kom 16 gulerødder i panden, eller steg dem om nødvendigt ad to omgange. Tilsæt undervejs peber, citronskal og timian samt evt. lidt mere fedtstof. Steg gulerødderne netop møre ved svag varme.

Foto: Linda Kastrup
Vis mere

  • De sidste gulerødder høvles ved hjælp af tyndskræller i tynde strimler på langs. Læg skiverne i iskoldt vand i mindst 10 min. Tag dem op og dryp dem omhyggeligt af. Mariner dem med evt. lidt plukkede grønne toppe, salt, peber og citronolie umiddelbart inden servering.
  • Skræl de store gulerødder og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i en kasserolle med vand, så det netop dækker.
  • Hæld vandet fra og kom gulerødderne i en blender og blend dem til en helt glat pure med det smeltede brunede smør. Smag til med salt og peber.

Foto: Linda Kastrup
Vis mere

  • Anret bøfferne på 4 varme tallerkener på en streg gulerodspuré. Placer fire stegte gulerødder ved siden af bøfferne og top med de marinerede rå gulerodsstrimler.
  • Server evt. retten med hjemmelavet bearnaise.

Foto: Linda Kastrup
Vis mere

Se Thomas Rodes fremgangsmåde her.