I denne uge får du opskrift fra Marie Melchior, som er madskribent og kogebogsforfatter. Her inviterer hun indenfor i sit køkken, hvor hun laver retten gammeldags grydestegt kylling med skilt sovs.

Som abonnent får du hver uge adgang til ugens 'Min søndagsmiddag', over 1.800 guider om sundhed, motion, privatøkonomi, rejser mv. og en lang række reportager og artikler fra avisen BT. Hver uge deler helt almindelige danskere deres yndlingsopskrifter med BT.

I denne uge får du opskrift fra Marie Melchior, som er madskribent og kogebogsforfatter. Her inviterer hun indenfor i sit køkken, hvor hun laver retten  gammeldags grydestegt kylling med skilt sovs.

Har du en særlig opskrift, som du vil dele? Og har du lyst til at invitere BTs læsere med ind i dit køkken og vise, hvordan du gør? Tøv ikke. Send din opskrift og et par ord om dig selv til opskrift@bt.dk.

Opret dig som abonnement på BT PLUS og få hele opskriften samt de mange andre i serien. 1. måneds abonnement er GRATIS.


 

Som abonnent får du hver uge adgang til ugens 'Min søndagsmiddag', over 1.800 guider om sundhed, motion, privatøkonomi, rejser mv. og en lang række reportager og artikler fra avisen BT. Hver uge deler helt almindelige danskere deres yndlingsopskrifter med BT.

I denne uge får du opskrift fra Marie Melchior, som er madskribent og kogebogsforfatter. Her inviterer hun indenfor i sit køkken, hvor hun laver retten  gammeldags grydestegt kylling med skilt sovs.

Har du en særlig opskrift, som du vil dele? Og har du lyst til at invitere BTs læsere med ind i dit køkken og vise, hvordan du gør? Tøv ikke. Send din opskrift og et par ord om dig selv til opskrift@bt.dk.

Foto: Claus Bech
Vis mere

Hvem er du?
Jeg hedder Marie Melchior, og jeg lever af at være madskribent (mariemelchior.dk) og kogebogsforfatter. Jeg udvikler opskrifter, der skal gøre det let og hurtigt at være i køkkenet, for at inspirerer folk til selv at gå i køkkenet. Jeg vil gerne formidle budskabet til den travle familie, at de kan lave deres mad selv. Jeg tror på at, det at sidde om et veldækket bord, hvor man selv har lavet maden, er en god måde at få snakket sammen på.

Hvor tit laver du mad?
Næsten hver dag. Men der kan også være dage, hvor jeg ikke gider lave mad. Det betyder ikke, at jeg spiser hvad som helst. Jeg er kritisk i forhold til kvaliteten.

Hvem har lært dig at lave mad?
Det har min mor, min morfar og bedstemor, det har ligget til familien. Jeg fandt tidligt ud af, at det var i køkkenet, at det skete. Allerede som lille lærte jeg at lave salatdressing.

Hvad skulle dit sidste måltid være?
Det er meget afhængig af årstiden, men pillede fjordrejer på rugbrød med friskkværnet peber og dild er nok min favorit.

Hvorfor har du valgt at lave grydestegt kylling?
Jeg synes der er lidt gammeldags mormorkøkken over det. Det er nemt, fordi man bare sætter kylling i gryden, og så har man hænderne fri imens. Og så passer farven fra rabarberkompotten og agurkesalaten godt sammen med den lyse kylling. Øjnene spiser også med.

OPSKRIFT: Gammeldags grydestegt kylling med skilt sovs


Foto: Claus Bech
Vis mere

Sådan gør du:

Foto: Claus Bech
Vis mere

Kyllingen

  • Gnid kyllingen i havsalt og peber, stop citrontimian, kruspersille og sukkerknald ind i kyllingen. Smelt smør i en stor stegegryde og tilsæt olivenolien. Når det er bruset af brunes kyllingen på alle sider.
  • Tilsæt hvidløg, gulerod og blegselleri og peberkorn. Hæld vand på og læg låg på gryden. Lad kyllingen simre i en time.
  • Herefter tag kyllingen op læg den til side tildækket, så den holder på varmen. Si sovsen og lad den koge ind til det halve. Hæld fløden på og lad sovsen tykne ved svag varme.
  • Partér kyllingen og anret den på et fad og server sovsen til.

 

Råmarineret agurkesalat

  • Skyl og skær agurken i tynde skiver. Læg agurkeskiver i en skål. Hæld eddike, sukker, havsalt, dildfrø og friskværnet peber over. Lad det stå tildækket på køkkenbordet mens resten forberedes. Agurkesalaten er klar, når resten er spiseklart!

 

Foto: Claus Bech
Vis mere

Rabarberkompot med ingefær

  • Tænd ovnen på 180°. Skær enderne af rabarberne og skyl dem i koldt vand. Skær rabarber i 3 cm lange stykker på tværs. Læg rabarberstykkerne tæt i et ildfast fad. Drys rørsukker og hakket ingefær ud over. Sæt fadet i ovnen. Efter 10 minutter rør rundt i rabarberne med grydeske. Sæt dem tilbage i ovnen og giv dem yderligere 10 minutter, herefter skal der ikke røres i dem, for så begynder de at trævle. Afkøl kompotten og læg rabarberstykkerne over på et lille fad med en hulske eller palet.

 

Foto: Claus Bech
Vis mere

Salat med fløde/citrondressing

  • Vask og slyng salaten til den er tør.
  • Bland fløde med saften af en citron. Tilsæt sukker, salt og peber. Smag dressingen til med eventuelt mere sukker.
  • Bland salat og dressing sammen i en stor salatskål.

 

Foto: Claus Bech
Vis mere